ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Симптоми и лечение на краста при деца

Крастата е много сърбящ обрив, който често се влошава с къпане или през нощта. Тя се причинява от кърлеж, който живее под най-горния слой на кожата, и там снася яйца. Разпространява се, чрез близък контакт или съвместно ползване на облекло. Може да бъде предаван и по полов път. Акарите могат да оцелеят в продължение на няколко дни в дрехи, спално бельо, и прах. Сърбящ обрив може да се намери между пръстите, в подмишниците, както и върху китките на ръцете. Обривът се появява като дискретни, малки мехури. Понякога можете да видите и вълнообразен модел на краста под кожата. Това най-често се наблюдава в областите, където кожата е най-деликатните и тънки (например лентата между пръстите).

За да се предотврати появата на краста, трябва да се подържа добра лична хигиена, често да се мият ръцете и да не се носят чужди дрехи. Ако детето ви е с много сърбящ обрив, който продължава повече от 2-3 дни, той или тя трябва да се проверят от лекар. Лекарят предписва лекарства, които убиват акарите и намаляват алергичните реакции на подуване и сърбеж. Лечението трябва да става по едно и също време за всички членове на семейството, за да се избегне повторно заразяване. Това може да отнеме от 2 до 4 седмици преди сърбежът да се разсее. Ако симптомите продължават лечението трябва да се повтори.

Много добро средство за лечение на краста сок от листата на кайсия.Той спомага много за облекчаване на зачервяването и премахва сърбежа. Друго средство за лечение на краста в домашни условия е паста от свежи ментови листа, която се налага по заразените места и бързо облекчават сърбежите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *