ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Съвети за лечение при кожни проблеми

В менюто не трябва да при съства дразнеща храна: солено, люто, пикантни подправки. Не са желателни алкохолът, кафето и силният чай.

До известна степен успокои-телните и сънотворните средства намаляват сърбежа и безсънието – както лекарствените, така и средства от народната медицина – Валериана, страхливче.

Препоръчват се калциеви и антихистаминни средства. При старчески сърбеж – йодни препарати.

Правете си топли успокояващи бани и душ, къпете се в морето, ако нямате противопоказания за това. Правете си баня вечер, като добавяте във ваната отвара от бутрак или от дъбова кора.

Температурата на водата да е 37 градуса.

Може да протривате кожата си със спиртов разтвор от невен, намазвайте се с кремове и мехлеми, съдържащи антихистаминни средства и ментол. В тежки случаи се назначават мехлеми, съдържащи кортикостероидни хормони.

НАРОДНИ РЕЦЕПТИ ПРОТИВ СЪРБЕЖ

Сложете в голяма тенджера един килограм ечемик, залейте с вода и сложете да ври един час. Изстудете отварата, прецедете и се обливайте с нея след къпане – сърбежът изчезва веднага.

Изсипете в половин чаша водка една чаена лъжичка червен пипер на прах, разбъркайте и оставете за една седмица. След това добавете в настойката една чаена лъжичка сол, разбъркайте и втри- вайте в сърбящите места. Преди използване разклащайте.

Всеки сърбеж ще изчезне веднага, ако натриете сърбящото място с прясно откъснати зелени листенца от невен. При необходи-мост повторете процедурата.

При сърбеж у възрастни хора смесете в равни части корени от валериана, коприва, листа от бял оман, корени от репей, листа и съцветия от бяла мъртва коприва, трицветна теменуга и корен от сладник. Залейте 2 супени лъжици от сместа с половин литър гореща вода, оставете за през нощта и пийте по две трети чаша един час преди ядене, коментират специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *