ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се спасим от мускулните спазми

При възрастните хора много по-често възникват такива мускулни спазми. Причината е във възрастовото понижаване на мускулната маса и недостига на двигателна активност. Обаче спазмите в глезените могат да бъдат признак и на болести: варикозно разширени вени, стеснения на гръбначномозъчния канал, заболявания на щитовидната жлеза, хронични инфекции и дори цироза на черния дроб. Дефицит на витамините E и B, както и недостигът на калций косвено помагат за възникванет на такива мускулни спазми.

За да се избавите от този проблем, опитайте редовно да приемате витаминни комплекси. Не яжте солено, пийте повече течности. А вечер приемайте хининова настойка. Хининът понижава нервната възбудимост. Преди сън опитайте да размачкате мускулите си. За целта хванете и изпънете крака с едната ръка, а с другата размачквайте мускулите на глезените. Легнете на леглото, няколко пъти се изтегнете, като максимално изпъвате краката си. А през деня правете следното упражнение: застанете с лице към стената на разстояние две крачки, опрете се с длани до стената и бавно се накланяйте с тялото си към нея, без да откъсвате петите от пода. Останете в това положение за 10 секунди, след това разхлабете мускулите за 5 секунди. Повторете още 2 пъти упражнението.

За бързо премахване на мускулните спазми хванете здраво глезена и едновременно с това силно и дълбоко натискайте с показалеца в централната част – задръжте 15-20 секунди. При това изпънете пръстите на краката и няколко пъти вдишайте дълбоко.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *