Как да премахнем нервния тик

Нервният тик е много често болезнена проява, която обикновено не притеснява хората. Човек си казва: „какво толкова, притреперва ми клепачът, сигурно е на нервна почва“.

Но въпреки това разпространено мнение, нервният тик не е така безвреден, както изглежда на пръв поглед. А и предпоставките, които го предизвикват, също са многообразни.

Тиковете могат да възникнат не само от нервна преумора и „уморени очи“. Те могат да се появят и като следствие на заболявания на централната нервна система, травми на главата, атеросклероза. Освен това се локализират не само върху клепачите, както сме свикнали да мислим, но и в носовите, лицевите, говорните и други мускули. В тези ситуации, естествено, следва отначало да се ориентираме към лечение на основната болест. Но във всички случаи възникването на тикове говори за това, че нервната система е изтощена и на организма му е нужна почивка, както и рехабилитационни мероприятия.

Тиковете могат да се овладеят с помощта на успокояващи калциеви препарати, защото честите неволни потрепвания по клепачите се появяват заради обичаен недостиг на калций в организма. При изразени тикове по-действено е вътремускулното вливане на ботулотоксин А – продукт, способен да намали възбудимостта на въвлечените в процеса мускули.

Ако тиковете се появяват като следствие от изразена умора на очите, много добро действат медовите компреси. Разтворете една чаена лъжичка мед в чаша и половина вода и си правете компреси с нея.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Любопитно

Автор

1 Коментар »

  1. [...] повече – дори жените залагат на тънката талия в собствената си фигура като на най-важния символ на [...]

    Коментар by Ето защо тънката талия привлича и ще привлича мъжете! | Лекува нет — 18.06.2012 @ 17:56

Напишете коментар


Още по темата

За какво се използват различните видове сол? (II част)

В първата част ви запознахме с няколко вида сол, а сега ще ви запознаем и с останалите.
Кашерна сол
Нейното наименование идва от

Да се предпазим от опасната атеросклероза

Атеросклерозата често пъти води до пагубни последствия като инсулт, инфаркт и редица сърдечносъдови заболявания.

Как окислителният стрес се явява рисков фактор за сърцето

Учените сега откриват потенциален механизъм на химичните промени, предшестващи атеросклерозата, която стои в основата на сърдечните заболявания.

Ето с какво са полезни ябълките и зеленият чай!

Учени от Института по хранителни изследвания в САЩ разкриха с какво точно ябълките и зеленият чай са полезни за човешкото здраве.
Ябълките и зеленият чай потискат активността на молекулите VEGF, които могат да причинят атеросклероза.

Кои храни се грижат най-добре за слуха?

Витамините и минералите са изключително важни за всички функции на организма. В повечето случаи здравословният, добре балансиран хранителен режим предпазва от недостиг на витамини и минерали, но има моменти, в които добавките са нужни. Производителите на тези продукти твърдят, че те подобряват функциите на организма, включително зрението и слуха, и въпреки че това може да е вярно, не всички подобни изказвания са подкрепени от щателни научни изследвания. Преди да посегнете към добавките, опитайте да увеличите приема на подходящи храни, богати на витамини и минерали.

Пет правила за здрави стави

През пролетта може да почувствате, че проблемите с болните ви стави са станали по-сериозни. Има начин да си помогнете, ако спазвате няколко прости правила.

Кои храни и витамини облекчават астмата?

Всеки път, когато се храните, дишате или тичате (или се разхождате, гледате телевизия, спите), клетките на тялото ви са ангажирани в някаква дейност. Благодарение на процес, наречен окисление, много от ежедневните занимания могат да навредят на клетките и да причинят заболяване (включително астма) или да доведат до стареене.

Какви витамини и минерали са необходими за нашия имунитет?

Проучен е потенциала за подобряване работата на имунната ни система на няколко различни хранителни вещества.

Тази витаминна бомба ще ви дари с вечно здраве

Една лесна енергийна и витаминна бомба ще направи имунната ви система силна и ще ви пази от заболявания и вируси

ТОП 3 лесни и свежи полезни салати за настоящия сезон (СНИМКИ)

Когато се чудим какво да сложим на трапезата, за да бъде вкусно и в същото време здравословно, ето 3 лесни, бързи, вкусни и полезни салати, пълни с витамини

Какви минерали и витамини да приемат астматиците?

Здравословният хранителен режим е от изключителна важност при астма. За хората с ограничения в храните, които могат да приемат, и страдащите от различни чревни заболявания, е добра идея да вземат висококачествени добавки от мултивитамини и минерали. Oткрити са множество връзки между витамините, минералите и астмата.

Невероятна рецепта от народната медицина помага при атеросклероза

Атеросклерозата може да е причина за инсулти и инфаркти (сърдечна болка)