Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да премахнем нервния тик

Нервният тик е много често болезнена проява, която обикновено не притеснява хората. Човек си казва: „какво толкова, притреперва ми клепачът, сигурно е на нервна почва“.

Но въпреки това разпространено мнение, нервният тик не е така безвреден, както изглежда на пръв поглед. А и предпоставките, които го предизвикват, също са многообразни.

Тиковете могат да възникнат не само от нервна преумора и „уморени очи“. Те могат да се появят и като следствие на заболявания на централната нервна система, травми на главата, атеросклероза. Освен това се локализират не само върху клепачите, както сме свикнали да мислим, но и в носовите, лицевите, говорните и други мускули. В тези ситуации, естествено, следва отначало да се ориентираме към лечение на основната болест. Но във всички случаи възникването на тикове говори за това, че нервната система е изтощена и на организма му е нужна почивка, както и рехабилитационни мероприятия.

Тиковете могат да се овладеят с помощта на успокояващи калциеви препарати, защото честите неволни потрепвания по клепачите се появяват заради обичаен недостиг на калций в организма. При изразени тикове по-действено е вътремускулното вливане на ботулотоксин А – продукт, способен да намали възбудимостта на въвлечените в процеса мускули.

Ако тиковете се появяват като следствие от изразена умора на очите, много добро действат медовите компреси. Разтворете една чаена лъжичка мед в чаша и половина вода и си правете компреси с нея.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да премахнем нервния тик

  1. Pingback: Ето защо тънката талия привлича и ще привлича мъжете! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *