Как да премахнем нервния тик

Нервният тик е много често болезнена проява, която обикновено не притеснява хората. Човек си казва: „какво толкова, притреперва ми клепачът, сигурно е на нервна почва“.

Но въпреки това разпространено мнение, нервният тик не е така безвреден, както изглежда на пръв поглед. А и предпоставките, които го предизвикват, също са многообразни.

Тиковете могат да възникнат не само от нервна преумора и „уморени очи“. Те могат да се появят и като следствие на заболявания на централната нервна система, травми на главата, атеросклероза. Освен това се локализират не само върху клепачите, както сме свикнали да мислим, но и в носовите, лицевите, говорните и други мускули. В тези ситуации, естествено, следва отначало да се ориентираме към лечение на основната болест. Но във всички случаи възникването на тикове говори за това, че нервната система е изтощена и на организма му е нужна почивка, както и рехабилитационни мероприятия.

Тиковете могат да се овладеят с помощта на успокояващи калциеви препарати, защото честите неволни потрепвания по клепачите се появяват заради обичаен недостиг на калций в организма. При изразени тикове по-действено е вътремускулното вливане на ботулотоксин А – продукт, способен да намали възбудимостта на въвлечените в процеса мускули.

Ако тиковете се появяват като следствие от изразена умора на очите, много добро действат медовите компреси. Разтворете една чаена лъжичка мед в чаша и половина вода и си правете компреси с нея.


Публикувано в категории: Любопитно

Автор

1 Коментар »

  1. [...] повече – дори жените залагат на тънката талия в собствената си фигура като на най-важния символ на [...]

    Коментар by Ето защо тънката талия привлича и ще привлича мъжете! | Лекува нет — 18.06.2012 @ 17:56

Напишете коментар


Още по темата

Обикновените картофи – неочаквано полезни за здравето

Картофите спокойно могат да заместят цяла шепа витамини.

КРЕСТОР / CKRESTOR

КРЕСТОР е популярен медикамент от групата на статините. Препоръчва се при високи стойности на холестерола, които не могат да се овладеят чрез диета и повишена физическа активност. При това положение потенциалният потребител е в риск за инфаркт или инсулт поради влошено състояние на кръвоносните съдове. КРЕСТОР се прилага и при пациенти с атеросклероза.

Как да съхраняваме правилно продуктите в хладилника?

Различните хранител­ни продукти изискват различни условия за съх­ранение. Подходящата температура и точната влажност на въздуха са решаващите фактори за това зеленчуците, плодовете, млечните про­дукти, месото,рибата и другите храни да ос­танат по-дълго свежи и в добро за здравето ни състояние.

5 важни функции на антиоксидантите, които трябва да знаете!

Чухме много за антиоксидантите и прочетохме за присъствието им в нашите храни. Но най-важното – какви точно са техните функции ще повторим сега за повече яснота и за да разберат повече хора.

Черният шоколад – цяр за атеросклероза

Натуралният тъмен шоколад има лечебен ефект, а в другите видове калориите са повече, отколкото ползата.

Сокът от зелена чушка засилва растежа на ноктите и косата

Водният кресон е по-хранителен от броколи и домати

Британски учени изследваха набор от плодове и зеленчуци, за да установят коя от тези храни има най-висока питателна стойност. Кой е най-полезният продукт било проверявано по 17 показатели в 47 храни. Оказало се, че шампион сред всички е водният кресон.

Сокът от моркови е истински балсам за черния дроб

Морковът съдържа в изобилие каротин, който в черния дроб веднага се превръща във витамин А

Пълен с витамини: Пай със зеленчуци и сирене

Месото изобщо няма да ви липсва, след като опитате този вкусен, пълен с витамини пай, обогатен с парченца сирене чедър.

Кои витамини са важни за лечение на псориазис?

Псориазисът е болест на кожата, която засяга милиони хора.

Комбинирането на тези две храни ви гарантира защита от инфаркт!

Моркови и чушки (и люти чушки) е неподозирано здравословна комбинация

Риск от диабет, ако откажеш хляба

Финландски специалисти обявиха, че е опасно да се отказваме от хляба от опасения за килограмите си. Хлябът е много полезен продукт – ако го изключим от менюто си, рискуваме да се разболеем от диабет.