Как да премахнем нервния тик

Нервният тик е много често болезнена проява, която обикновено не притеснява хората. Човек си казва: „какво толкова, притреперва ми клепачът, сигурно е на нервна почва“.

Но въпреки това разпространено мнение, нервният тик не е така безвреден, както изглежда на пръв поглед. А и предпоставките, които го предизвикват, също са многообразни.

Тиковете могат да възникнат не само от нервна преумора и „уморени очи“. Те могат да се появят и като следствие на заболявания на централната нервна система, травми на главата, атеросклероза. Освен това се локализират не само върху клепачите, както сме свикнали да мислим, но и в носовите, лицевите, говорните и други мускули. В тези ситуации, естествено, следва отначало да се ориентираме към лечение на основната болест. Но във всички случаи възникването на тикове говори за това, че нервната система е изтощена и на организма му е нужна почивка, както и рехабилитационни мероприятия.

Тиковете могат да се овладеят с помощта на успокояващи калциеви препарати, защото честите неволни потрепвания по клепачите се появяват заради обичаен недостиг на калций в организма. При изразени тикове по-действено е вътремускулното вливане на ботулотоксин А – продукт, способен да намали възбудимостта на въвлечените в процеса мускули.

Ако тиковете се появяват като следствие от изразена умора на очите, много добро действат медовите компреси. Разтворете една чаена лъжичка мед в чаша и половина вода и си правете компреси с нея.


Публикувано в категории: Любопитно

Автор

1 Коментар »

  1. [...] повече – дори жените залагат на тънката талия в собствената си фигура като на най-важния символ на [...]

    Коментар by Ето защо тънката талия привлича и ще привлича мъжете! | Лекува нет — 18.06.2012 @ 17:56

Напишете коментар


Още по темата

Кои витамини са източник на младост?

Не можем да набавим всички витамини от плодовете и зеленчуците. Затова на помощ идват хранителните добавки

Храни и витамини за здрава и сияйна кожа (2)

Витамините от В-групата са важно условие за кондицията на кожата. Всички те са необходими в комплекс. Витамин В1 се бори с преждевременното стареене на кожата, В2 е важен за хубавия тен. Недостигън на В6 провокира дерматити, В9 намалява вредното въздействие на външните фактори върху кожата.

Храни и витамини за здрава и сияйна кожа (1)

Кожата ни се нуждае от постоянни грижи: не е само въпрос на визия, а и на съхранено здраве. Заблуда е, ако си мислим, че грижата се изчерпва с почистването й, с поддържането чрез лосиони, маски и кремове. Изключително важно е храненето на кожата отвътре!

Това са 6 витамини и минерали, които правят костите здрави!

Много е важно да поддържате здравето на костите и да вземате мерки да ги държите силни.

Откажи цигарите с…патладжани!

Изследванията са установили, че в този зеленчук има доста високо съдържание на витамин РР, т.е. на никотинова киселина. Ето защо патладжанът може да неутрализира никотиновия глад и така да помогне на новия непушач да не посегне към цигарата!

Полезни рецепти с лучени люспи

Не бързайте да изхвърляте сухите външни люспи на стария лук! Те са чудесен материал за полезни рецепти, които могат да подобрят здравето ви и да ви спасят от досадни болки. Направете си труда да ги съберете, защото наистина ще ви свършат работа.

Ето коя храна най-бързо възвръща силите!

Тази храна е надежден източник на енергия – тя се състои от “бавни” въглехидрати и се усвоява пълноценно от храносмилателната система. Звучи традиционно и простичко: каша

Как да се лекуваме със слънчогледови семки

Слънчогледовите семки се прилагат в народната медицина за профилактика и лечение на кръвообращението и нервната система.

Как да се храним в сезона на вирусите?

На първо място – трябват ни витамини, по-точно С и В12. Съдържат се във всички цитруси. Трябват ни още селен (овесена каша и елда), цинк, мед и магнезий

Защо да пием чай от ройбос?

В буквален превод ройбос означава „червен храст“. Чаят от тази билка е червен на цвят и се предпочита от много хора в световен мащаб.

Как най-правилно да сготвим картофите?

Ако готвим настърган суров картоф, ползата от него в храната ще е почти равна на нула. Обяснението е просто: наситнявайки клубените, ние даваме възможност на високата температура да разрушава върху една значително по-голяма от първоначалната площ.

Ето каква е ползата от вредните храни!

Най-бързият начин да се сдобиеш със стройно тяло е да забравиш за сладкото, тестеното и мазното: в това са уверени много хора. Но диетолозите са на мнение, че при подобни ограничения организмът се лишава от важни и полезни неща!