При силно главоболие

При силно главоболие1-2 сурови картофа се нарязват на тънко, поставят се в чиста памучна кърпа, посоляват се с чисто смляно кафе и се слагат начелото и слепоочието.

При упорито главоболие да се пие чай от анасон. В 600 мл вряща вода се слагат 3 ч. л. анасон. Ври 5 мин. Пие се 3 пъти на ден преди ядене по 1 ч. чаша.

Прави се чеснова кашичка с малко оцет, налага се на челото.

Първо пречистете организма: Вземете 1 лъжичка валериана, листа от мента, кантарион, горска ягода, малко изсушена лайка и лавандула. Залейте ги с 1 л вода и оставете течността да ври няколко минути. Изстудете и прецедете. Пийте по 1 чаша 2-3 пъти дневно.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Ето защо трябва да включите тези 5 подправки в менюто си!

В медицината дафиновият лист се използва за направа на лек с антитоксично и антиепилептично действие.

САРИДОН / SARIDON

САРИДОН е обезболяващо средство. Препоръчва се при ревматични болки, постоперативни състояния, простуди, главоболие и зъбобол, болки при месечен цикъл. Има температуропонижаващ ефект.

Край на главоболието с този бърз и лесен масаж

Главоболието е много неприятно неразположение, защото то ни пречи да спим нормално, да работим, да учим. С помощта на този бърз и лесен масаж премахваме главоболието

Никой не е застрахован от Синдром на китайския ресторант

Стягаща или пулсираща, болката в главата е неприятно усещане и често е симптом на синдрома на китайския ресторант

Преборете главоболието с ароматната чубрица

Освен изключително полезна като подправка, ароматната чубрица е идеална билка, с която можете лесно да преборите главоболието

Девет признака за разпознаване на болното сърце

Сърдечните заболявания остават главна причина за преждевременна смърт сред жителите на развитите страни. Много е важно да се разпознават признаците, които алармират за тези страдания.

Лечение на главоболие с масаж

Няколко вида масаж могат да бъдат полезни за облекчаване на болката от мигренозно главоболие.

Какво не знаем за морската сол?

Качеството, съставът и цветът на морската сол зависят от мястото, където е добита. Повече от всичко се цени сивата морска сол: тя съдържа океанска глина и водорасли с лечебни свойства.

Избавете се експресно от неприятното главоболие със … сол

Въпреки, че употребата на сол крие големи опасности за организма, в тази рецепта за премахване на неприятното главоболие се използва сол

Баба Ванга и леля Слава за премахване на адското главоболие

Две известни българки с уникални способности – баба Ванга и Слава Севрюкова съветвали хората как да премахнат силното главоболие с помощта на изпитани рецепти

НАЗОДРЕН / NASODREN

НАЗОДРЕН спрей е лекарствено средство за приложение при заболяване на носната кухина, синусите и средното ухо. Ефективен при остри и хронични риносинузити, при синузити от всеки вид с или без загнояване, при синузит с усложнения към средното ухо, очни инфекции или общи инфекции с изходна база от синусите.

От главоболие ще се избавите, ако тези лесни рецепти веднага направите!

Едва ли има човек, който да не е изпитвал мъчително главоболие