При силно главоболие

При силно главоболие1-2 сурови картофа се нарязват на тънко, поставят се в чиста памучна кърпа, посоляват се с чисто смляно кафе и се слагат начелото и слепоочието.

При упорито главоболие да се пие чай от анасон. В 600 мл вряща вода се слагат 3 ч. л. анасон. Ври 5 мин. Пие се 3 пъти на ден преди ядене по 1 ч. чаша.

Прави се чеснова кашичка с малко оцет, налага се на челото.

Първо пречистете организма: Вземете 1 лъжичка валериана, листа от мента, кантарион, горска ягода, малко изсушена лайка и лавандула. Залейте ги с 1 л вода и оставете течността да ври няколко минути. Изстудете и прецедете. Пийте по 1 чаша 2-3 пъти дневно.


Публикувано в категории: Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Лечение на главоболието с пробиване на дупка в черепа?!

Процедурата е смятана за най-доброто лечение на всяко заболяване, свързано с главата.

Това е решението на всеки тип главоболие!

Често ли ви боли глава? Сигурно проб­вате все нови и нови лекарства, но неприятните симп­томи неизменно се завръщат. Не се отчайвайте.

Главоболие

Повечето хора от време на време са измъчвани от главоболие, някои силно страдат от него, а други дори редовно ги боли главата.

ИБУДОЛОР / IBUDOLOR

ИБУДОЛОР е нестероидно противовъзпалително средство, приложимо при главоболие, мигренозни пристъпи, зъбобол и менструални болки. Облекчава симптомите при ревматични атаки

ИБУПРОМ СИНУС / IBUPROM SINUS

ИБУПРОМ СИНУС е медикамент, предназначен за облекчаване на болестната симптоматика при настинки и грип. Понижава температурата, овладява болките и съдейства за оздравителни процеси в носа, носолътката, при зачервено гърло и мускулни болки.

БЕНАЛГИН/ BENALGIN

Беналгин е лекарствен продукт с комплексно въздействие. Овладява температурни състояния и болки, стимулира и стабилизира централната нервна система.

Нахранете мозъка си с… тиквени семки!

Главоболието и други нарушения на мозъчната и нервната дейност в много случаи са свързани с дефицит на магнезий. Това вещество помага на организма да регулира дейността на кръвоносните съдове. Облекчението идва от това, че магнезият действа съдоразширяващо.

Лесна и нетрадиционна терапия пази при главоболие?

Избягвайте „спусъци”, които го предизвикват

Миризмите, които причиняват мигрена

Ако често страдате от главоболие, наблюдавайте дали пристъпите не са свързани с някакви миризми. Над 50% от жертвите на мигрена – оказва се – са чувствителни към определени аромати.

Главоболие се лекува с много постоянство

Редовните пристъпи на главоболие понижават жизнения тонус и пречат на нормалния живот на човека

И хемороидите могат да предизвикат главоболие

Причините за главоболието могат да имат различен характер

От какво боли глава и как да се справим с болката?

Звучи почти фантастично, че 80% от населението на Земята страда в различна степен от главоболие