При силно главоболие

При силно главоболие1-2 сурови картофа се нарязват на тънко, поставят се в чиста памучна кърпа, посоляват се с чисто смляно кафе и се слагат начелото и слепоочието.

При упорито главоболие да се пие чай от анасон. В 600 мл вряща вода се слагат 3 ч. л. анасон. Ври 5 мин. Пие се 3 пъти на ден преди ядене по 1 ч. чаша.

Прави се чеснова кашичка с малко оцет, налага се на челото.

Първо пречистете организма: Вземете 1 лъжичка валериана, листа от мента, кантарион, горска ягода, малко изсушена лайка и лавандула. Залейте ги с 1 л вода и оставете течността да ври няколко минути. Изстудете и прецедете. Пийте по 1 чаша 2-3 пъти дневно.


Публикувано в категории: Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Защо ни боли глава през есента и зимата?

През есента и зимата главоболието по-често и по-мъчително тормози милиони хора. Главоболие имат и напълно здрави хора – защо?

Митове и истини за главоболието

Едва ли има човек, които не познават ужаса на главоболието и пристъпите на мигрена

РИЗАТРИПТАН / RIZATRIPTAN

РИЗАТРИПТАН е медикамент, предназначен за овладяване пристъпите на мигренозно главоболие. Приемът на този медикамент редуцира напрежението и набъбването на кръвоносните съдове около мозъка, което води до болезнените симптоми.

Лекарство срещу безсъние от домашната аптечка

Ако често ви боли глава – сменете възглавницата

Главоболие, болки във врата, трупно извиване на главата встрани – това са някои от честите оплаквания на хора в зряла възраст

Изненадващи причини за главоболие!

Понякога не разбирате защо главата ви пулсира!

Главоболие при секс: каква е причината?

Един процент от хората се оплакват от главоболие по време и непосредствено след секс. В някои случаи симптомите се повтарят – каква е причината? Американски учени смятат, че този въпрос засяга всъщност много хора.

Детската мигрена бяга от липсата на стрес

СИНУПРЕТ / SINUPRET

СИНУПРЕТ има доказан противовъзпалителен ефект. Този лекарствен продукт е на билкова основа – понася се добре и подобрява симптоматиката при възпаление с обилна секреция на горните дихателни пътища. Повлиява възпаления на синусите – остри и хронични, като облекчава характерното главоболие и съдейства за освобождаване на проблемните зони от секрети.

Планинският кристал подобрява съня и носи любов

Камъните се отличават помежду си с лечебните си свойства

ДИМИСТА назал спрей / DYMISTA nasal spray

Антихистаминов продукт под форма на назален спрей. Предназначен за облекчаване мъчителните симптоми при алергичен ринит. “Отпушва” носа, намалява кихането и сърбежа, отделянето на секрети и пр. Действа противовъзпалително в случаи на сенна хрема и при свръхчувствителност към домашни животни, плесени, домашен прах и акари.

Хроничната умора – болест или каприз?

Синдромът на хроничната умора е модерната болест на нашето съвремие, смятат някои лекари