Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои инфекции обострят пиелонефрита?

 Прочетох в интернет, че хремата често води до обостряне на пиелонефрита. Така ли е?

Калина Монова, Стара Загора

Една обикновена хрема едва ли може да провокира пиелонефрит, но синузитът често води дообостряне на тази болест. Най-често хроничната ангина и кариесът предизвикват развитие на остър пиелонефрит. Това се обяснява с факта, че в болните зъби, сливиците и бъбреците живеят почти едни и същи болестотворни микроорганизми. Те с лекота пътешестват по целия организъм и увреждат най-слабите“ органи. Ако вече страдате от хроничен пиелонефрит, този „слаб“ орган се оказват вашите бъбреци. Затова няма нищо чудно, че те не издържат на „атаката“ на постоянно живеещите в организма инфекции. Изходът е един – да неутрализирате инфекцията. А значи, да не отлагате посещението при стоматолога си – колкото може по-бързо се избавете
от кариеса. За съжаление синузитът и тонзилитът се лекуват много по-трудно и дълго. В този случай дръжте ситуацията под контрол и не позволявайте на инфекцията да бъде прекалено активна. Не се простудявайте, извършвайте своевременните профилактични процедури и пийте витамини, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Кои инфекции обострят пиелонефрита?

  1. Pingback: Забавеното лечение на цистит води до опасни усложнения | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *