Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви са методите за лечение при артроза?

И аз като много мои набори страдам от ставни болки. Знам, че заболя­ването трудно се лекува, но ми се иска да чуя от консултантите на „Доктор“ какви са допълнителните методи за лечение на артрозата, освен медикаментите?

Добринка Кръстева, Пазарджик

Знае се, че освобождаването от наднорменото тегло намалява риска от възникване и прогресивно раз­витие на артрозата, особено при вече увредени коленни стави. Традиционните методи, като топли процедури и иглофлексотерапия могат да намалят болките и спаз­мите на мускулите, обаче те имат само спомагателен характер.

Физиотерапията стимулира образуването на нова костна тъкан. Най-често за тази цел се използва ла­зерното облъчване. То трябва да се провежда само по предписание на лекаря и да се съчетава с приемането на калций и витамин D.

За успокояване на болките могат да се използват още: мазила, кремове и компреси, но да се разчита на това, че кремът ще окаже някакво въздействие на та­зобедрената става, е наивно.

Значително място при лечението на артрозата заема не лекарствената терапия, а физическото нато­варване за укрепване и поддържане тонуса на мускулите и ставите. Има цял комплекс от физически упражнения, основната цел на които е максимално разтоварване и раздвижване на възпалената става.

И ОЩЕ:

Хондропластиката е екзотичен метод за лечение на артрозата и се прилага основно в скандинавски­те страни. Това е много скъпо струваща операция. Същността й се състои в това, че в увредените участъци се присаждат основни клетки на хрущяла – хондроцити. Най-често този метод се използва в спортната медицина.

Артропластиката е протезиране на ставите. Този метод се използва много широко. Прилага се в случаите, когато са нарушени функциите на ставата, болният из­питва много силни болки и медикаментозното лечение не помага, обесняват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *