Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топ 4 на храните – спасение за простатата

Знаете ли, че повече от 50% от мъжете на 60 годишна възраст страдат от увеличена простата. Колкото повече се повишава възрастта, толкова се увеличава и процента. Най-честите симптоми включват чести позиви за уриниране, слаба струя на урината, дрибъл, а дори и болка при уриниране. Това я прави едно от най-често срещаните урологични проблеми при мъжете.  За щастие, изследванията са показали, че диетични промени могат да намалят риска.

Ето и храните, които могат да помогнат за спасяването на вашата простата:

•             Зеленчуците – те са добър източник на микроелементи и антиоксиданти. Затова и не е тайна, че могат да предовратт проблемите с простатата. В изследване публикувано в Сиатъл преди две години, учени са открили, че мъжете, които ядат четири или повече порции зеленчуци на ден са имали 32% намаляване на риска за развитието на болестта,  в сравнение с мъжете, които ядат по-малко от една доза. За максимална полза, се фокусира върху зеленчуци, богати на лутеин (например, спанак и зеле) и бета каротин (например, моркови и сладки картофи).

•             Храни, богати на Витамин С – През 2007 година също учени, откриват, че мъжете, които приемат повече витамин С е по-малко вероятно да развият симптоми на заболяването. Всяка сутрин пресен портокалов сок ще помогне. Увеличете приема на цитрусови плодове, ягоди, домати и карфиол.

•            Домати за ликопен

Да, домати отново! Посланието е наистина високо и ясно, че доматите са най-полезни за ползване при простата.  Освен че са добър източник на витамин С, доматите са богати и на ликопен , който е доказано, че намаляват риска от рак на простатата в много изследвания.

•             Черупчести мекотели за цинк

Стридите се смята, че са афродизиак, но те са добри за репродуктивната система в повече от един случай. Стридите  (и някои други черупчести) са един забележителен източник на цинк , който според изследователите от Сиатъл намаляват риска с 32 %.

В крайна сметка , тъй като мъжете са рискуват в определен момент от живота си да бъдат засегнати от разширения на простата е разумно да се съобразят със съветите на учените и да организират така храненията си, че да консумират повече полезни храни. Не се препоръчва обаче тези добавки да се приемат под формата на добавки, таблетки и други подобни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *