Ефективен лек за афти

1 супена лъжица семена от тученица се поставят в емайлиран съд и се залива с 1 чаена чаша вода. Вари се на тих огън под капак 15 минути. Маха се от котлона и се оставя да престои още 15 минути.Прецежда се. С отварата се жабури устата.

1 супена лъжица корен от очеболец се поставя в емайлиран съд и се залива с 1 чаена чаша вода. Вари се на тих огън под капак 15 минути. Маха се от котлона и се оставя да престои още 15 минути. Прецежда се. Устата се жабури с тази отвара 4 –5 пъти дневно.Публикувано в категории: Болести и лечение » Зъби и устна кухина » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Афти и възпалена лигавица на устата – лечение с билки и рецепти от народната медицина

Афтите са заболяване на лигавицата на устата. Симптомите проявяват в появата на мехурчета пълни с прозрачна течност

Как да си помогнем с природни средства, когато кожата страда?

Устен херпес

Той се дължи на вирус и е много заразен. Често се активира от студ, слънце или при висока температура. Не забравяйте да смените четката за зъби, след като инфекцията премине.

Афтите обичат мръсотията, но не бягат и от чистотата

Афтите по-често са от замърсяване, но може да се получат и при прекалена хигиена

Афти се появяват и от лекарства

Управлението за храните и лекарствата в САЩ обяви, че антибиотиците са отключващ фактор за поява на афти, на рани по хранопровода и язви на стомаха

Афти и гъбична инфекция на устната лигавица

Болки в цялата уста; кремообразни бели петна, които кървят, ако бъдат отстранени.

При афти в устата, внимавайте каква е пастата ви за зъби!

Потърсете паста за зъби, която не съдържа натриев лаурил сулфат – НЛС – пенлив агент, който не е необходим за почистването на зъбите, но е включен в състава на почти всички марки паста за зъби.

Афти в устата – профилактика и лечение

Тези ранички са толкова малки, а толкова болезнени!

Как да предпазим зъбите си с природни средства

Имате афта в устата? Зъбите ви се оголват, жълтеят, болят ви от кариеси или бузата ви се е надула? Не разчитайте само на посещението при зъбо­лекар, защото ако всеки ден се грижите правилно за зъбите си с подръчни средства, вие ще си спестите много болки и проблеми.

Черен оман, невен и лайка при възпаление на лигавицата на устата и лош дъх

Розова вода: при заболявания на лигавицата на устната кухина и гърлото няколко пъти дневно се правят гаргари с розова вода.

Ядки и ягоди може да причиняват афти

Моля посъветвайте ме как да се избавя от афтите?

Билколечение при афти

1 супена лъжица семена от тученица се поставят в емайлиран съд и се залива с 1 чаена чаша вода. Вари се на тих огън под капак 15 минути.

Запарки срещу афти

Да се прави гаргара със запарка от градински чай. 1 пълна чаена лъжичка се залива с 1 чаена чаша вряща вода. Кисне 15 минути и запарката се прецежда.