Нарушена обмяна на веществата

Смесват се и се разбъркват внимателно по 30 г стръкове от пелин, бобови шушулки, листа от бреза, листа от черница и листа от боровинка. 2 супени лъжици от сместа се залива с 200 г вряща вода. Вари се на тих огън 5 минути, кисне 30 минути и отварата се прецежда. Това е дозата за 1 прием. Пие се 30 минути преди хранене.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 10 г листа от орех, листа от мента и стръкове от трицветна теменуга и по 20 г стръкове от глухарче и листа от черница. 1 супена лъжица от сместа се залива с 250 г вряща вода. Кисне 30 минути и запарката се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 1 винена чаша след хранене.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г корени от репей, стръкове от хвощ, цвят от лайка и корени от глухарче. 3 супени лъжици от сместа се залива с 600 г вряла вода. Ври 5 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Пие се 4 пъти дневно по 150 г преди хранене.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 80 г плод от шипка, 60 г корени от глухарче и по 50 г корени и листа от орех. 2 супени лъжици от сместа се залива с 600 г вряща вода. Ври 10 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 100 г, 30 минути преди хранене.

ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Болести и лечение » Любопитно » Мъжете и жените » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Как да подобрим нарушената обмяна на веществата

Смесват се овчарска торбичка 100 г, коприва 100 г, корен от пиреи 100 г, 3 супени лъжици от билковата смес на вечерта се поставят в термос и се заливат с 3 чаени чаши вряла вода. На сутринта отварата се прецежда. Разделя се на 4 части и се пие 30 минути преди ядене.