Безапетитие придружено с хроничен запек

Да се яде много кисело зеле.

1 супена лъжица доматено пюре се разтваря в 200 г топла вода. Прибавя се 1 супена лъжица рициново масло. Пие се на 2 пъти сутрин и вечер.

1 чаена лъжичка ситно настъргани корени от блатен аир се заливат с 400 г кипяща вода. Вари се на слаб огън 5 минути. Кисне 2 часа и отварата се прецежда. Разделя се на 3 приема. Пие се подсладено с мед 20 минути преди хранене.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Любопитно » Мъжете и жените » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Хроничен запек ще се лекува с High-Tech електронни таблетки

Маруля в помощ на здравето

Твърди се, че тя е прапрабаба на всички зеленчуци. Произходът й не е знатен, защо­то идва от бурен – Lactuca scariola, който е дребен, къд­рав и леко горчив.

От морбили най-често боледуват деца на възраст от 2 до 10 години.

СИМПТОМИТЕ ПРИ МОРБИЛИ: висока температура, интоксикация, обрив по кожата и лигавиците, понякога е трудно да се разграничат от началото на алергии и настинки. Заболяването протича много тежко при възрастните, особено в напреднала възраст. Има и смъртни случаи. Болестта се причинява от вирус, който е много неустойчив и бързо загива в околната среда.

Причини за запек при децата

Кърмачетата и децата със запек се третират по различен начин в сравнение с възрастните, тъй като модела на изхождане се променя от раждането до достигане на възраст от 3 – 4 години. По-голямата част от децата със запек нямат медицинско заболяване или проблем причиняващ запек. Рядко се случва определено заболяване да причинява на бебета и деца значителни проблеми с изхождането.

Вкусните продукти увеличават канцерогените в тялото

При производството на концен­трирани, удобни за приготвяне храни се използват различни консерванти и хранителни добавки, подобряващи вкуса и цвета им. Всичко това неиз­бежно води до увеличаване концен­трацията на канцерогени в организма

Невинаги хроничната болка е от възрастта

Много хора приемат хроничните болки за неизбежни в напреднала възраст. Но експерти твърдят, че не съществува никаква връзка между стареенето и болката. При правилен начин на живот старостта може да се окаже също полкова безболезнена и лека, както и в млади години.

Листа от магданоз помагат при безапетитие

1 супена лъжица ситно нарязани листа от магданоз се заливат с 400 г вряла вода. След изстиване запарката се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 1 винена чаша след хранене.

Лечебна схема срещу хроничен запек

Смесват се 100 грама лайка и 100 грама ревен. 2 супени лъжици от билковата смес се сипват в термос и се залива с 2 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 грама 4 пъти дневно 30 минути преди ядене.

Справете се сами с безапетитието

Смесват се и се разбъркват внимателно по 30 г стръкове от пелин, стръкове от червен кантараион и кори от портокал. 1 чаена лъжичкеа от сместа се залива с 1 чаена чаша вряла вода. След изстиване запараката се прецежда. Това е дозата за 1 прием. Пие се 3 пъти дневно по 1 чаетна чаша преди хранене.

Народни рецепти при безапетитие

3 пъти дневно след хранене се приема по 1 чаена лъжичка сок от пресен чесън, смесен с малко кисело мляко.

Как да се справим с безапетитието

2 части мед и една час пречистена сяра от аптеката се смесват много добре и всяка сутрин на гладно се приема по 1 чаена лъжичка от лека.

Бабини рецепти при безапетитие

Смесват се и се разбъркват добре по 100 г лайка, мента, анасон и 50 г червен кантарион. 2 супени лъжици от дрогата се заливат с 500 г вряща вода. Врат 5 минути и след изстиване отварата се прецежда. Пие се 4 пъти дневно по 75 г преди хранене.