Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справим с кашлицата

5 г изсушена трицветна или миризлива теменуга– стръкове и цвят, се варят в 300 г вино. Пие се в продължение на 20 дни под ред, преди обяд.

В джезве се слагат 1 или 2 лъжички ленено семе и се оставят да поврат 3 минути на тих огън. Когато отварата поизстине, семето ще се утаи на дъното, а течността около една чаена чаша трябва да се изпие на гладно. За да се убие неприятната миризма на лененото семе, в течността се слагат парченца лимон и малко мед. Кашлицата ще изчезне.

Настъргва се и се прецежда сокът на две глави лук. Прибавя се към 200 г пчелен мед и се разбърква добре. Взема се 4 пъти дневно по 1 супена лъжица.

100 г ечемик се вари на тих огън в 1 литър вряла вода 30 минути. Стои се над парата, колкото можете да изтраете. Отварата се прецежда и се пие вместо вода, а с прецеденият топъл ечемик се правят лапи на гърдите. Лечението се повтаря 5 или 6 вечери под ред.

Парче плат се намаза със суров жълтък, разбъркан с 1 супена лъжица мед. Слага се върху гърдите на болния. Прави се няколко нощи под ред.

1 супена лъжица семена от дюля се заливат с 250 г вряла вода. Да врат 5 минути на тих огън и запарката се прецежда. Изпива се наведнъж бавно и на глътки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *