Лайка за инхалации при синузит

В съд с 1 л. студена вода се поставят 1 супена лъжица лайка, 2 супени лъжици мащерка, 1 супена лъжица камшик и 6-7 см. сплитка от чесън.съдът се слага на огъня да заври водата, след което се дръпва настрани. Над него се прави инхалация в продължение на 10 минути всяка вечер преди лягане.необходими са 20 инхалации, за да има лечението ефект. Може да се повтори след почивка от месец.


Публикувано в категории: Болести и лечение » Мъжете и жените » Народна медицина » Уши, нос и гърло

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

АФРИН ND ГЛИЦЕРОЛ / AFRIN ND GLYCEROL

Назалният спрей АФРИН ND ГЛИЦЕРОЛ се прилага за облекчаване на симптоматиката при ринити от различно естество – настинка с хрема, сенна хрема, синузит. Лекарственото средство облекчава възпалението и повлиява отоците, като по този начин съдейства за възстановяване на нормалното дишане през носа.

Ето кои растения ни гарантират по-дълъг живот

Защо да изберем билков чай вместо черен или зелен?

Билковите чайове печелят все по-голяма популярност с всеки изминал ден. И защо не?

ЛЕФЛОКС / LEFLOKS

ЛЕФЛОКС е синтетичен антибактериален препарат за перорално приложение. Лекува чрез антибиотичното си въздействие инфекции, причинени от определени бактерии: възпаления на синусите, пневмонии, проблеми на пикочните пътища и простатата, кожни инфекции.

СИЙНОС / SEANOSE

СИЙНОС е медицински продукт, предназначен за отпушване на носа без агресивни лекарствени въздействия. Дава добри резултати при алергични ринити; при синузити и вирусни инфекции, водещи до възпаление на лигавиците в носната кухина. Подходящ за деца и възрастни.

Синчец и роза за свежа и уханна кожа

Днес е трудно да си представим кремове, в които липсва екстракт от роза, лосиони без екстракт от синчец и маски без компоненти от лайка

Синузит (възпаление на околоносните кухини)

Болки и натиск в областта на ябълчните кости или над очите няколко дни след началото на ед­на хрема.

7 билки за лечение на тревожност и пристъпи на паника

Като допълнително или алтернативно лечение при пристъпи на паника или тревожност можете да включите няколко билки.

Как да използваме вълшебната лайка

Огромна е ползата от настойките с лайка, ако се използват при гастрит, колит, язва на стомаха и 12-топръстника. Лайката помага да се нормализира работата на храносмилателната система и да се подобри метаболизмът.
Тя е и отличен антисептик

Може ли операцията да помогне при синузит?

Хроничният синузит често е съпътстван от назални полипи, които се срещат при един на всеки 50 души. И двете състояния влошават качеството на живот, защото симптомите им включват запушен нос, секрет от носа, лицева болка и загуба на обонянието или на усещането за вкус.

Проверени рецепти при аритмия

* Настойка с шипки и глог. Този метод е особено ефикасен при предсърдно мъждене. В термос се насипват две супени лъжици шипков плод и се заливат с половин литър гореща вода. Настойката се оставя 12 часа, след което се добавя същото количество глог. Съдържанието трябва да се изпие в рамките на деня. Напитката се приготвя прясна ден за ден. Ако плодчетата са сухи, може да се кипнат за 5-6 минути и тогава да се оставят да киснат в термоса

Нашите рецепти против възпалено гърло – 3 част

Избягвайте дразнителите, стойте си у дома, за да не дишате мръсния въздух и вземете мерки да повишите имунитета си!