Лайка за инхалации при синузит

В съд с 1 л. студена вода се поставят 1 супена лъжица лайка, 2 супени лъжици мащерка, 1 супена лъжица камшик и 6-7 см. сплитка от чесън.съдът се слага на огъня да заври водата, след което се дръпва настрани. Над него се прави инхалация в продължение на 10 минути всяка вечер преди лягане.необходими са 20 инхалации, за да има лечението ефект. Може да се повтори след почивка от месец.


Публикувано в категории: Болести и лечение » Мъжете и жените » Народна медицина » Уши, нос и гърло

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

7 билки за лечение на тревожност и пристъпи на паника

Като допълнително или алтернативно лечение при пристъпи на паника или тревожност можете да включите няколко билки.

Как да използваме вълшебната лайка

Огромна е ползата от настойките с лайка, ако се използват при гастрит, колит, язва на стомаха и 12-топръстника. Лайката помага да се нормализира работата на храносмилателната система и да се подобри метаболизмът.
Тя е и отличен антисептик

Може ли операцията да помогне при синузит?

Хроничният синузит често е съпътстван от назални полипи, които се срещат при един на всеки 50 души. И двете състояния влошават качеството на живот, защото симптомите им включват запушен нос, секрет от носа, лицева болка и загуба на обонянието или на усещането за вкус.

Проверени рецепти при аритмия

* Настойка с шипки и глог. Този метод е особено ефикасен при предсърдно мъждене. В термос се насипват две супени лъжици шипков плод и се заливат с половин литър гореща вода. Настойката се оставя 12 часа, след което се добавя същото количество глог. Съдържанието трябва да се изпие в рамките на деня. Напитката се приготвя прясна ден за ден. Ако плодчетата са сухи, може да се кипнат за 5-6 минути и тогава да се оставят да киснат в термоса

Нашите рецепти против възпалено гърло – 3 част

Избягвайте дразнителите, стойте си у дома, за да не дишате мръсния въздух и вземете мерки да повишите имунитета си!

Как младеят жителите на остров Икария?

Хората, които обитават гръцкия остров Икария живеят средно с 10 години повече от останалите европейци

Етерични масла връщат силата в уморените крака

Една от ефикасните рецепти за уморени крака след работа е да ги накиснете за десетина минути в топла вода с шепа морска со

Лайката е противовъзпалителна билка №1

Ето само част от многобройни приложения на лайката – външни и вътрешни:

Лечение на ангина с народни средства

Лечението на ангина с народни средства е насочено преди всичко към изчистването на микробите от лигавицата на гърлото. Народният опит сочи, че чудесна работа в такива случаи вършат отварите и настойките.

Лечение на ечемик с билки

Грешка е ечемикът да се притиска, човърка и изстисква – рискувате да провокирате сериозна инфекция на деликатно място. Не опитвайте да го “изсушите” със спирт, йод или друг дезинфектант, защото течността може да попадне в окото.

Как да употребяваме лайката за максимален ефект

Със своя приятен вкус и аромат лайката става за успокояващ чай.

Как да се предпазим от насекоми с подръчни средства

Ухапаните или ужилени места по кожата могат да се успокоят, като им направим компресче със содена вода – половин чаена лъжичка сода се разтваря в чаша вода и в този разтвор се потапят марлени тампони. Лимоновият сок успокоява сърбежа и възпрепятства силното зачервяване и образуването на подутина