Камъни в бъбреците и пикочния мехур

Пие се отвара от царевична свила (2 супени лъжици в 500 г вода, ври 10 минути и кисне 1 час). По 1 кафена чашка 3 пъти на ден преди хранене в продължение на 2 месеца.

По същия начин се ползва отвара от шипков цвят и листа- равни части.

2 лъжици корени и листа от магданоз, ситно нарязани, се заливат с вряла вода кисне 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди хранене.

Отвара от свила на царевица и листа на леска по 1 супена лъжица в половин литър вода, ври 5 минути. Кисне 30 минути и се пие по 1 кафена чаша 3 пъти на ден преди ядене.

Веднъж седмично болният да яде само варено жито и да пие водата от него.

Голям корен от къпина се вари в 5 литра вода, докато стане на половина. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден на гладно.

Пие се отвара от кора на ябълка – 2 лъжици кора в 500 г вода да ври 5 минути, пие се 2 пъти на ден по 1 винена чаша преди хранене.

Сок от дини с бира за 10 дни изчиства камъните от бъбреците.

Билката брош се смила на брашно и три сутрини на гладно се взема по 1 лъжица с малко мед или кисело мляко и след почивка от 2 дни се взема още 3 дни.

Витамин В6 спира образуването на камъните в бъбреците.

Една супена лъжица полски хвощ и една супена лъжица надрубени корени на брош се заливат с 500 г вряла вода, кисне 10 минути в захлупен съд. Пие се по 1 чаена чаша топла течност 3 пъти на ден половин час преди хранене в продължение на 1 месец.

3 дни се пие само сок от ябълки през 2 часа по 1 винена чаша.

Всекидневно употреба на настойка на корени от брош предпазва от повторно образуване на камъни в бъбреците. Настойката се прави, като 2 лъжици нарязани корени на брош киснат 8 часа в 200 г вода и 1 лъжица корени запарваме в 200 г вряла вода 15 минути, смесват се 2-те течности и се изпива по 1 винена чаша преди хранене.

ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Болести и лечение » Народна медицина » Отделителната система /бъбреци и пикочни пътища/

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Ролята на бъбреците в жизнената дейност на организма

Как функционира пикочният мехур

5-те водещи симптома за камъни в бъбреците

Ако започнете да посещавате тоалетната прекалено често по малка нужда, ако това е съпроводено с болка или неразположение, ако усещате парене или дискомфорт, то задължително е да обърнете внимание на тези симптоми. Те могат да са индикатор за образуването на така наречените камъни в бъбреците.к

Как да избегнем камъни в бъбреците с 5 природни средства

Това са някои от най-добрите природни средства срещу различни видове камъни в бъбреците

Още ползи от динята: не изхвърляйте семките!

Семките на динята ние обикновено изхвърляме, без да подозираме за необикновените им лечебни свойства

Имате камъни в бъбреците? Приемайте отвара от смокинови листа!

Ако страдате от камъни в бъбреците, можете да заложите нетрадиционен метод за лечение. Има десетки рецепти за справяне с този проблем, като голям ефект има от отварите, приготвени от смокинови листа и дръжки от вишни.

Сокът от магданоз унищожава камъните в бъбреците

НО-ШПА / NO-SPA

Болкоуспокояващо; препоръчва се при спазми на гладката мускулатура – съпътстващи възпаление на жлъчката и камъни в жлъчката и бъбреците, възпаление на бъбреците и пикочния мехур. НО-ШПА облекчава болезнената симптоматика при проблеми със стомаха и червата, възпалителни процеси в стомашно-чревния тракт, при синдром на раздразненото дебело черво, болезнен цикъл, главоболие.

ГЕНТОС / GENTOS

Медикаментът ГЕНТОС е композиция от хомеопатични съставки, които се прилагат при остри и хронични болестни състояния на простатата. Приложима при страдания, свързани с уринирането и кондицията на пикочния мехур.

Чудодеен сок от моркови, цвекло и краставици премахва камъни в бъбреците

Пясъкът и камъните в бъбреците и жлъчката се об­разуват в резултат на неспособността на организма да се освободи от неорганичния калций

Как да пречистите и поддържате здрави бъбреците и пикочния мехур?

Бъбреците и пикочния мехур са много важни органи. Те функционират предимно като част от отделителната система, но допринасят за здравето на цялото тяло.

Бъбреци, пикочни пътища, мехурен катар, възпаление на пикочния мехур

При обмяната на веществата в организма при­етата храна се преработва. При това възник­ват отпадни продукти, които трябва отново да бъдат освободени. Без бъбреците за кратко време организмът би бил смъртоносно отровен.