Камъни в бъбреците и пикочния мехур

Пие се отвара от царевична свила (2 супени лъжици в 500 г вода, ври 10 минути и кисне 1 час). По 1 кафена чашка 3 пъти на ден преди хранене в продължение на 2 месеца.

По същия начин се ползва отвара от шипков цвят и листа- равни части.

2 лъжици корени и листа от магданоз, ситно нарязани, се заливат с вряла вода кисне 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди хранене.

Отвара от свила на царевица и листа на леска по 1 супена лъжица в половин литър вода, ври 5 минути. Кисне 30 минути и се пие по 1 кафена чаша 3 пъти на ден преди ядене.

Веднъж седмично болният да яде само варено жито и да пие водата от него.

Голям корен от къпина се вари в 5 литра вода, докато стане на половина. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден на гладно.

Пие се отвара от кора на ябълка – 2 лъжици кора в 500 г вода да ври 5 минути, пие се 2 пъти на ден по 1 винена чаша преди хранене.

Сок от дини с бира за 10 дни изчиства камъните от бъбреците.

Билката брош се смила на брашно и три сутрини на гладно се взема по 1 лъжица с малко мед или кисело мляко и след почивка от 2 дни се взема още 3 дни.

Витамин В6 спира образуването на камъните в бъбреците.

Една супена лъжица полски хвощ и една супена лъжица надрубени корени на брош се заливат с 500 г вряла вода, кисне 10 минути в захлупен съд. Пие се по 1 чаена чаша топла течност 3 пъти на ден половин час преди хранене в продължение на 1 месец.

3 дни се пие само сок от ябълки през 2 часа по 1 винена чаша.

Всекидневно употреба на настойка на корени от брош предпазва от повторно образуване на камъни в бъбреците. Настойката се прави, като 2 лъжици нарязани корени на брош киснат 8 часа в 200 г вода и 1 лъжица корени запарваме в 200 г вряла вода 15 минути, смесват се 2-те течности и се изпива по 1 винена чаша преди хранене.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Болести и лечение » Народна медицина » Отделителната система /бъбреци и пикочни пътища/

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Д-р Гайдарова: Цистит трябва да се лекува, за да не се превърне в хроничен

Д-р Гайдарова ни научи как да се борим с неприятния цистит с помощта на народната медицина

Диета при камъни в бъбреците

Камъкът в бъбрека е като куршум, който ще ви накара да се гърчите от болка.

15 години опит в лечението на бъбречно-каменната болест

5 причини да пиете алкализирана вода

Един от начините да се радвате на добро здраве е правилно да хидратирате организма си. Но възможно ли е в днешно време човек да извлече максимум ползи от водата, която тече от чешмата?

5 лека при възпален пикочен мехур

По правило, смята се, че жените много по-често страдат от възпаление на уринарния тракт. Това се дължи на техните физиологични особености в сравнение с мъжете.

Ролята на бъбреците в жизнената дейност на организма

Как функционира пикочният мехур

5-те водещи симптома за камъни в бъбреците

Ако започнете да посещавате тоалетната прекалено често по малка нужда, ако това е съпроводено с болка или неразположение, ако усещате парене или дискомфорт, то задължително е да обърнете внимание на тези симптоми. Те могат да са индикатор за образуването на така наречените камъни в бъбреците.к

Как да избегнем камъни в бъбреците с 5 природни средства

Това са някои от най-добрите природни средства срещу различни видове камъни в бъбреците

Още ползи от динята: не изхвърляйте семките!

Семките на динята ние обикновено изхвърляме, без да подозираме за необикновените им лечебни свойства

Имате камъни в бъбреците? Приемайте отвара от смокинови листа!

Ако страдате от камъни в бъбреците, можете да заложите нетрадиционен метод за лечение. Има десетки рецепти за справяне с този проблем, като голям ефект има от отварите, приготвени от смокинови листа и дръжки от вишни.

Сокът от магданоз унищожава камъните в бъбреците