Камъни в бъбреците и пикочния мехур

Пие се отвара от царевична свила (2 супени лъжици в 500 г вода, ври 10 минути и кисне 1 час). По 1 кафена чашка 3 пъти на ден преди хранене в продължение на 2 месеца.

По същия начин се ползва отвара от шипков цвят и листа- равни части.

2 лъжици корени и листа от магданоз, ситно нарязани, се заливат с вряла вода кисне 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди хранене.

Отвара от свила на царевица и листа на леска по 1 супена лъжица в половин литър вода, ври 5 минути. Кисне 30 минути и се пие по 1 кафена чаша 3 пъти на ден преди ядене.

Веднъж седмично болният да яде само варено жито и да пие водата от него.

Голям корен от къпина се вари в 5 литра вода, докато стане на половина. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден на гладно.

Пие се отвара от кора на ябълка – 2 лъжици кора в 500 г вода да ври 5 минути, пие се 2 пъти на ден по 1 винена чаша преди хранене.

Сок от дини с бира за 10 дни изчиства камъните от бъбреците.

Билката брош се смила на брашно и три сутрини на гладно се взема по 1 лъжица с малко мед или кисело мляко и след почивка от 2 дни се взема още 3 дни.

Витамин В6 спира образуването на камъните в бъбреците.

Една супена лъжица полски хвощ и една супена лъжица надрубени корени на брош се заливат с 500 г вряла вода, кисне 10 минути в захлупен съд. Пие се по 1 чаена чаша топла течност 3 пъти на ден половин час преди хранене в продължение на 1 месец.

3 дни се пие само сок от ябълки през 2 часа по 1 винена чаша.

Всекидневно употреба на настойка на корени от брош предпазва от повторно образуване на камъни в бъбреците. Настойката се прави, като 2 лъжици нарязани корени на брош киснат 8 часа в 200 г вода и 1 лъжица корени запарваме в 200 г вряла вода 15 минути, смесват се 2-те течности и се изпива по 1 винена чаша преди хранене.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Болести и лечение » Народна медицина » Отделителната система /бъбреци и пикочни пътища/

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

От Петър Димков уникална рецепта при камъни в бъбреците с тамян

Образуването на камъни в бъбреците е много неприятно и болезнено състояние. Има начин да бъдат разрушени въпросните камъни в бъбреците с лесна рецепта от Петър Димков

Срещу камъни в бъбреците пийте тази витаминна бомба

Когато се появят камъни в бъбреците, става нещо ужасно, затова е важно да се прави здравословна профилактика, така че да не се допуска тяхното образуване

Пречистване на черния дроб

Семената от диня, които така лекомислено изхвърляме на боклука, са отлично средство за пречистване на черния дроб и отстраняване на камъни от бъбреците

Д-р Гайдарова: Цистит трябва да се лекува, за да не се превърне в хроничен

Д-р Гайдарова ни научи как да се борим с неприятния цистит с помощта на народната медицина

Диета при камъни в бъбреците

Камъкът в бъбрека е като куршум, който ще ви накара да се гърчите от болка.

15 години опит в лечението на бъбречно-каменната болест

5 причини да пиете алкализирана вода

Един от начините да се радвате на добро здраве е правилно да хидратирате организма си. Но възможно ли е в днешно време човек да извлече максимум ползи от водата, която тече от чешмата?

5 лека при възпален пикочен мехур

По правило, смята се, че жените много по-често страдат от възпаление на уринарния тракт. Това се дължи на техните физиологични особености в сравнение с мъжете.

Ролята на бъбреците в жизнената дейност на организма

Как функционира пикочният мехур

5-те водещи симптома за камъни в бъбреците

Ако започнете да посещавате тоалетната прекалено често по малка нужда, ако това е съпроводено с болка или неразположение, ако усещате парене или дискомфорт, то задължително е да обърнете внимание на тези симптоми. Те могат да са индикатор за образуването на така наречените камъни в бъбреците.к

Как да избегнем камъни в бъбреците с 5 природни средства

Това са някои от най-добрите природни средства срещу различни видове камъни в бъбреците