Бабини рецепти при варикозни язви

Болните места се налагат с настъргани на ситно моркови.

Шипа счукани свежи листа от пелин се смесват с кофичка кисело мляко. Сместа се разстила на марля и се налага на болното място. Краката се увиват с цeлофан и се държат 30 минути на по високо. Процедурата се прави 2 пъти дневно, 4 поредни дни. След седмица процедурата може да се повтори.

В зехтин се слага настърган восък и се вари да стане на каша. Намазват се болните места, покриват се с хартия и вълнен парцал и престояват така през нощта. След 3 дни процедурата се повтаря.

Болните места се мажат с настойка от зелени орехчета в зехтин, престоял на слънце 40 дни.

Болните места се намазват със спирт или силна ракия, в която са престояли конски кестени 15 дни.

Болното място се мокри с нишадърена вода и след това се натрива с прах от ситно настърган камък. Процедурата се повтаря няколко дни.Публикувано в категории: Болести и лечение » Кожни болести » Любопитно » Мъжете и жените » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Варикозните язви виреят на глезените

Здравейте, имам разширени вени на краката. Чух, че при това заболяване може да се развие липодерматосклероза, която води до образуване на язви. Моля, обяснете какво е това заболяване и доколко е опасно?Какво друго би могло да допринесе за формирането на язва при разширени вени на краката?