ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТЕБОКАН / TEBOKAN

Съдържа гинко билоба – сух стандартизиран екстракт от листа, кроскармелоза натриум, диметикон емулсия, силикагел, хипромелоза, лактоза монохидрат, макрогол 1500, магнезиев стеарат, царевично нишесте, микрокристална целулоза, талк, вода, оцветители

Предназначение

тебоканТаблетките ТЕБОКАН са подходящ компонент в комплексно лечение на деменция; успешно повлияват състояния със стесняване на периферните артерии (при раздвижване), съдействат за овладяване на симптоматиката при световъртеж и шум в ушите, включително при възрастови дегенеративни изменения. Терапевтичните ефекти се свързват с активната съставка – екстракт от гинко билоба, с доказани ползи за състоянието на кръвоносните съдове в мозъка и периферията.

Как се приема

Независимо от натуралния си състав, препаратът следва да се приема по лекарска препоръка. Ако липсват специални указания, стандартният прием е два или три пъти дневно по една таблетка. Таблетките се поглъщат цели, с вода, без връзка с храненията. Приемът на таблетките не бива да се прави в легнало положение.

Дозирането и продължителността на лечението се определят индивидуално, но различните диагнози имат стандартна продължителност до проявяване на положителни ефекти. Приемът при деменция е поне осем седмици; при запушване на периферни артерии – 6 седмици; при световъртеж до 8 седмици; при шум в ушите поне 12 седмици. Пациентите на ТЕБОКАН трябва периодично да бъдат проследявани за ефективността на терапията.

При неволно предозиране е възможно по-категорично да се проявят страничните ефекти от продукта. Ако бъде пропуснат прием, впоследствие не трябва да се компенсира с двойна доза.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ТЕБОКАН може да е причина за някои странични ефекти, особено при по-продължителна терапия с повишени дози.

Съобщавано е за алергични реакции – сърбеж, зачервяване и обриви, както и алергичен шок. По-често се проявяват въздействия върху стомашно-чревния тракт: дискомфорт, болки, както и главоболие и замайване, при съществуващ световъртеж – усилване на симптомите.

В отделни случаи могат да настъпят кръвоизливи, най-често при паралелен прием с противосъсирващи.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТЕБОКАН не се прилага при алергия към основния компонент или към помощно вещество от състава на продукта.

Продуктът е само за възрастни над 18 години.

Противопоказан при бременност и кърмене.

Да се избягва при склонност към кръвоизливи. Наложителна консултация за целесъобразност и безопасност на приема, ако пациентът вече приема антикоагуланти. При предстояща хирургична интервенция приемът на ТЕБОКАН се прекратява в указани от лекар срокове.

Рискови групи пациенти са тези с епилепсия и непоносимост към захари.

Взаимодействие с други медикаменти

ТЕБОКАН усилва действието на нестероидни противовъзпалителни и антикоагуланти. Възможни са взаимни повлиявания с изменение на очаквания ефект при паралелен прием с други медикаменти; всяко съвместяване следва да бъде обсъдено с лекуващия за избягване на рискови комбинации.

Усреднена цена в аптеките – 40 лв за 60 таблетки по 80 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *