Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Страдах от гастрит, докато един приятел-лекар, не ми препоръча ето този лек!

Често може да чуете, че човек, който е страдал от гастрит се е излекувал с помощта на рецепти от народната медицина, препоръчани от лекар

гастрит

Самите медици признават, че за лечението на гастрит може и трябва да се използват природни средства. Има изпитани рецепти, които всеки, който страда от гастрит, трябва да знае.

Гастрит – доста често срещано заболяване в съвременния свят. Причина за това страдание са редица фактори: неправилно хранене, лоши навици, прекомерна употреба на лекарства, бактериални инфекции.

Не бива да се пренебрегват симптоми като гадене, болка, загуба на апетит и киселини в стомаха. Преди да се направи каквото и да е, пациента с тези оплаквания трябва да бъде прегледан от лекар.

За да помогнем на хората, които страдат от гастрит днес ви предлагаме няколко рецепти, които дори лекарите препоръчват.

Ефективното лечение на гастрит с рецепти от народната медицина

1. Отвара от ленено семе

Тази отвара е много полезна и препоръчителна за отстраняване на симптомите на гастрит. Ако се ползва дълго време, може да бъде и средство за лечение на това заболяване.

Налейте чаша вода и залейте 1 супена лъжица ленено семе. Варете в продължение на 5 минути. След това оставете отварата да престои поне 2 часа.

Пие се по 1 супена лъжица 3-4 пъти. Колкото по-дълго време приемате тази отвара, толкова по-добри ще бъдат резултатите.

При приготвяне лененото семе пуска слуз, която обгръща стените на стомаха, като по този начин ги предпазва от негативните ефекти на стомашния сок.
Между другото, за да се намали болката при гастрит, може да се сложи торбичка с нагрято ленено семе върху мястото, където е налице дискомфорт.

2. Сок от картофи

Този метод на лечение е подходящ за пациенти с гастрит, които имат повишена киселинност на стомаха. Картофеният сок е богат на протеини, аминокиселини, фибри и минерали. Те лесно могат да победят болката. Освен това, сокът от картофи подобрява перисталтиката и ускорява регенерацията на лигавицата.

За да се направи сок от картофи не може да се използват позеленели, покълнали и дехидратирани зеленчуци. Червените картофи са най-добрият вариант за приготвяне на лечебен картофен сок. За да направите това, можете да използвате сокоизстисквачка или да настържете картофите на ренде и след това да ги изстискате.

Важно! Сокът е полезен само през първите 10 минути след приготвяне, така че нека бъде готов непосредствено преди употреба.

Как се пие сок от картофи?

10 дни по 1 супена лъжица 30 минути преди хранене, три пъти на ден. След 10-дневно прекъсване, повторете пак, като постепенно добавяте още една лъжица, и още една, докато количеството за деня не стане не стане половин водна чаша.

В никакъв случай не може да се използва този сок, ако са налице прекомерни ферментационни процеси в стомаха и диабет!

3. Алое и мед

При хронично протичане на гастрита може да се възползвате от благоприятния ефект на тази смес.

За целта смесете съставките в равни пропорции. Оставете готовия продукт в продължение на 1-2 часа. Взима се по 1-2 чаени лъжички, 2 пъти на ден, 30 минути преди хранене. Срок на лечение – 2 месеца.

4. Кокосова вода

Кокосовата вода е изключително полезна и чудотворна напитка. Тя има положителен ефект не само върху болния стомах. Кокосовата вода подхранва тялото с важни витамини и микроелементи.

Още при първите 24 часа след острото заболяване или протичане на гастрита кокосовата вода може да помогне за облекчаване на болката. Много пациенти споделят, че след прием на кокосова вода се чувстват много по-добре.

Не забравяйте, че неправилното хранене, изтощителните диети и готовите храни са основните врагове на стомаха. Използвайте тези полезни рецепти, водете здравословен начин на живот и със сигурност ще се почувствате много по-добре.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *