ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Маслото на Савската царица заменя елитни препарати за лечение на стомаха и грижа за кожата! /РЕЦЕПТИ/

Савската царица обичала себе си, и затова не пропускала случай да поглези кожата си с чудни мазила

 Савската царица
Маслото на Савската царица заменя елитни препарати за лечение на стомаха и грижа за кожата! /РЕЦЕПТИ/

Но от всички познати масла, тя имала едно, което ѝ било любимо. Тази вълшебница и владетелка на Арабия използвала природните сили за поддържане на красотата и здравето си. За това свидетелствуват много древни източници.

Кое било любимото масло на Савската царица? Маслото от зърнастец!

За съжаление, днес много малко хора знаят са запознати с полезните свойства на маслото от морски зърнастец. То е в състояние да излекува дори напукани зърна при кърмачки, а в действителност такива лезии зарастват много бавно и мъчително. Маслото от зърнастец има богат химичен състав, на който биха завидели много природни продукти. Витамините А, Е, С са от важно значение за кожата, както и микроелементите, които имат антисептични свойства и каротин. Това чудно масло не струва скъпо и лесно може да го откриете ако попитате за него в която и да е аптека.

Маслото от морски зърнастец с успех се ползва като противовъзпалително средство. То бързо възстановява наранената кожа. Ползва се като активен компонент в много маски. Ако нямате време или възможност да ползвате маслото от морски зърнастец като маска, просто капнете 1-2 капки от него в крема, който ползвате. Дори и най-нищожното количество от този безценен природен продукт ще се отрази чудесно на кожата.

Маската, която ще ви предложим днес подхранва сухата и съживява повяхналата кожа. Освен това премахва и бръчките. Еластичност, сияен тен – това е резултатът от прилагането ѝ! Между другото, маслото от морски зърнастец има и изсветляващ ефект. Ако имате лунички или старчески петна, време е да се сбогувате с тях!

Маска за лице от морски зърнастец

  • 1 ч.л. мед
    3 супени лъжици топло мляко
    1 супена лъжица извара
    1 ч.л. масло от морски зърнастец

ПРИЛОЖЕНИЕ

1. Изсипете в топлото, но не горещо мляко меда и разбъркайте добре.

2. Добавете изварата и маслото от морския зърнастец.

3. Сложете маската върху почистено лице.

След 15 минути започнете да търкате леко маската с пръсти и нежни масажни движения. Заради изварата това действие ще има пилинг ефкт. Измийте лицето си с топла вода, нанесете овлажняващ крем.

Масло от морски зърнастец може да се използва за растежа и укрепването на миглите. Можете да си направите и естествен крем от какаово масло и масло от морски зърнастец за деликатната кожа около очите. Подробности – във видеото! Може да прибавите и морски зърнастец към маска с глина – ефектът е просто великолепен.

Подсилваща маска за коса с масло от морски зърнастец

Косата става лъскава и мека като коприна след тази маска! Но най-важното – започва да расте по-бързо. Изключително ефикасно е маслото от морски зърнастец при косопад, защото то лекува и подхранва кожата и укрепва космените фоликули.

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици масло от морски зърнастец
    2 супени лъжици зехтин
    1 жълтък
    1 супена лъжица сметана

ПРИЛОЖЕНИЕ

1. Смесете маслото от морски зърнастец и зехтин с жълтъка. След това добавете сметаната.

2. Нанесете маската върху цялата дължина на косата – от корена до върха. Покрийте главата с найлонова шапка и кърпа и оставете маската за около час.

3. Измийте си главата с шампоан.

Мастните киселини, намиращи се в маслото, са особено полезни за боядисана коса, но също така помагат да се отървете от неприятните чупливи краища.

Как се ползва масло от морски зърнастец за стомаха?

Маслото от морски зърнастец възстановява и лекува стомашната лигавица. Затова с успех може да се ползва при гастрит и язва.

Вземете 1 супена лъжица масло от морски зърнастец 3 пъти на ден, 30 минути преди хранене. Курс на лечение – 30 дни.

Също така, маслото от морски зърнастец се справя отлично с киселините в стомаха! Ако такъв проблем не ви дава мира, е необходимо да се пие сутрин по 1 ч.л. масло, което се смесва с 1 ч.л. сода. Тази предпазна мярка ще премахне дискомфорта през деня и ще подобри храносмилателния процес.

Източник: vkurselife.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *