ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Проф. Деянов изтъква 7 начина за лечение на фибромиалгия

Фибромиалгия – същност. Пациенти, които страдат от фибромиалгия – предимно жени на възраст от 25 до 60-годишна възраст. Симптоми – появата на силна и остра болка, която може да засегне всички кости, стави и мускули.  Болката се появява без да има възпаление в съответната област. Последствия от появата на фибромиалгия – хронична умора; депресия; пациентите изпадат в социална изолация. Лечение на фибромиалгия – леки масажи без натиск; болкоуспокояващи медикаменти и процедури, противовъзпалителни медикамени, антидепресанти. Оптимален хранителен режим – прием на растителна храна. Балнеолечение. Лечение със Скенар.

В поредицата Академия „Здравословно“ по ТВ СКАТ, проф. Деянов обяснява какво представлява фибромиалгия.

фибромиалгия
Проф. Деянов обяснява какво представлява фибромиалгията

Фибромиалгията е комплекс от симптоми, които се наблюдават при жени от 25 до 60-годишна възраст. При жените фибромиалгията е 20 пъти по-често срещан проблем, отколкото при мъжете.

Оплакванията са широкоспектърни. Това са мускулни и ставни болки, хронична умора. Заболяването в своето развитие предразполага към депресия и социална изолация. Нарастваща болка в определени части на тялото. Неконтролируемо усещане за умора.

Болката се усеща абсолютно във всички кости и стави – врат, гръбначен стълб, колене, глезени, тазобедрени стави, раменна става, лакът и китка. Болката се появява без да има конкретно възпаление в съответната област.

Болката може да се появи по всяка част на тялото, но само при допир. Болката е толкова силна, че пациентът не дава да бъде докоснат. Физикалният преглед на такива пациенти е много труден, понеже пациентът постоянно подскача и не позволява на лекаря да го прегледа обстойно.

фибромиалгия
Всички кости и стави болят при фибромиалгия

Лечението на фибромиалгия включва премахване на първопричината за тяхната поява. Използват се още болкоуспокояващи медикаменти и процедури, противовъзпалителни медикамени, антидепресанти.

От физикалните методи за лечение изключително благоприятно лечение имат леките масажи без натиск и оптимален хранителен режим, в който има предимно растителната храна.

Това не е животозастрашаващо заболяване, но поради постоянните болки, които жената изпитва, тя изпада в депресия. Фибромиалгията е обратимо състояние – пациентът може да бъде излекуван от този проблем.

Друг начин за лечение на фибромиалгия е лечебната минерална вода от българските извори като водата на Баня, общ. Карлово. Има пациенти, които са правили процедури там в продължение на 1 седмица и са успели да се излекуват. Лечение на фибромиалгия може да се направи чрез различни магнитни терапии и чрез СКЕНАР.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *