ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АСПИРИН ултра / ASPIRIN ultra

Съдържа ацетилсалицилова киселина, колоиден безводен силициев диоксид, безводен натриев карбонат, карнаубски восък, хипромелоза, цинков стеарат

Предназначение

аспирин ултраАСПИРИН ултра е дозиран медикамент с аналгетично и температуропонижаващо действие. Препоръчва се при простуда и грип; облекчава зъбобол, главоболие, болки при месечен цикъл, дискомфорт и болка в стави и мускули, болки в гърба, артрит. Постига срочен ефект благодарение на бързо усвояваната ацетилсалицилова киселина. Действа противовъзпалително.

АСПИРИН ултра е продукт за краткосрочно лечение в рамките на три дни. Ако липсва подобряване на симптоматиката, терапията трябва да претърпи корекции и замяна на медикамента. Продуктът може да се приема в рамките на този срок без лекарска препоръка при две условия: пациентът да е над 16 години и с тегло над 40 кг.

Как се приема

Таблетките се приемат веднага след хранене с чаша вода. Могат да се вземат една-две таблетки наведнъж. Между два приема следва да се спази интервал от 4-8 часа. Максималната дневна доза е 4 г.

Медикаментът се прилага по изключение и САМО под лекарски контрол при деца и юноши в редуцирана доза.

При неволно предозиране може да се появи шум в ушите и виене на свят; потърсете медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти от приема на лекарството са смущения в стомашно-чревния тракт. Възможни са дискомфорт и болка, възпаление, провокиране на язва и перфорация, кръвоизливи – включително мозъчен. С кървенето е свързан рискът от проява на анемия.

Известни са случаи на чернодробни отклонения, бъбречни проблеми, задух, хрема или запушен нос. Не са изключени промени в артериалното налягане. Рядко се описват алергични състояния с кожен обрив, сърбеж и уртикария, отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане, анафилактичен шок.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АСПИРИН ултра не бива да се прилага при алергия към продукти с ацетилсалицилова киселина, нестероидни противовъзпалителни.

Медикаментът не е подходящ при пациенти с язва, склонни към вътрешни кръвоизливи.

Приложението при деца и подрастващи под 16 години се прилага единствено под лекарски контрол в изключителни случаи. Съществува риск от синдрома на Рей, при който настъпват животозастрашаващи отклонения в чернодробните и мозъчните функции.

Да не се прилага при пациенти с чернодробна, бъбречна и сърдечна недостатъчност.

Рискова група са пациенти с полипи в носа, сенна хрема, на натрий-контролирана диета.

Медикаментът не се препоръчва за бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходимо е специално внимание при съвместното прилагане на някои лекарства с АСПИРИН ултра. Продуктът усилва характерните ефекти на антикоагуланти, кортизонови препарати, антидепресанти, инсулин, метотрексат, други нестероидни противовъзпалителни, медикаменти срещу епилепсия. Паралелният прием отслабва действието на лекарства при високо кръвно, за усилване отделянето на урина, при подагра.

Медикаментът не бива да се приема едновременно с алкохол.

_______

Усреднена цена в аптеките – 2.50 лв за опаковка от 8 таблетки по 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *