Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Умствена изостаналост, растеж на ракови клетки и стоматит – и всичко това заради липсата на фолиева киселина!

Фолиева киселина, известна още като витамин В9, принадлежи към водоразтворимите витамини. Фолиевата киселина има забележителни ползи за здравето

Учени и лекари отдавна са признали, че фолиевата киселина е в основата на здравето на човешкото тяло. Частично витамин В9 се синтезира в червата, но основната част от него навлиза в тялото отвън.

Фолиева киселина участва в синтеза на кръвните клетки (еритроцити, левкоцити и тромбоцити), аминокиселини и рибонуклеинова киселина. Тя регулира развитието на нови клетки и е отговорна за химическите процеси и ензимнате активност.

На витамин В9 са богати маята (суха и прясна), говеждото месо и пилешките дробчета, фъстъците, спанака, целината, магданоза, ригана, ментата и малиновите листа. Но в процеса на топлинна обработка значителна част от веществото се губи, така че трябва незабавно да се попълнят резервите в тялото с прием на хранителни добавки. Или, част от храните, изброени по-горе, да се консумират сурови.

Таблетки с фолиева киселина могат да се намерят във всяка аптека или дрогерия. В края на краищата, липсата на витамин B9 се отразява на функционалността на всички системи на организма. Този витамин регулира клетъчния растеж. Затова, когато липсва, започва неконтролируемото развитие на ракови клетки.

Умствено изоставане при деца, нарушения в процесите на централната нервна система и изграждането на кръвта – това е само началото на списъка с усложнения, предизвикани от недостиг на фолиева киселина. Неочаквана тревожност, проблеми с паметта, анемия, стоматит, ранно побеляване на косите, параноично състояние, ранна менопауза, тежко мигренозно главоболие , инфаркти, инсулти… Има ли смисъл доброволно да си причинявате всичко това? Достатъчно е да си осигурите редовен прием на фолиева киселина, за да си спестите този дълъг списък от усложнения и проблеми със здравето.

Дневният прием на витамин B9 или фолиева киселина е индивидуален и зависи от начина на живот

Фолиевата киселина се усвоява по-бързо при хора, които спортуват редовно и прекарват повече време на открито, за предпочитане край море или океан. Пушачите, хората, които злоупотребяват с алкохол, както и жените, приемащи противозачатъчни хапчета, автоматично не попадат в тази категория.

Оптималната доза за възрастни е 200-500 мг на ден, при условията на редовен прием. Минималната доза осигурява нормалното функциониране на тялото. Но в случай на повишаване на умственото и физическо натоварване, стрес или настинки дозата трябва да се увеличи.

Бременността и кърменето също изисква значително увеличаване на дозата на витамин В9, но без да се посъветвате с лекар е по-добре да не го правите. Без фолиева киселина нормалното развитие на плода е невъзможно.

Хипервитаминоза в случай на предозиране с фолиева киселина е изключително рядко. За да се случи това, трябва да приемате фолиева киселина едва ли не с шепи. Последствията от увеличената доза на фолиевата киселина се проявяват под формата на прекалена възбудимост, нервност, безсъние и диария.

ВАЖНО!

Витамин В9 напълно се усвоява само в тандем с витамин В12 или в комбинация с други витамини. Таблетките се вземат веднага след хранене с вода.

Между другото, само след седмица на редовен прием се забелязва промяна: косата ще придобие еластичност и блясък, ще бъдете ведри, изпълнени със сила, с равен тен и прекрасна на кожа, на която биха завидели и 20-годишните.

Източник: medportal.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *