ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Комбуча – японската кралица: ето защо трябва да започнете да пиете чай от комбуча още сега!

Наричат гъбата комбуча „японската кралица“. И с право! Японките пият комбуча през целия си живот, не само заради несравнимия ѝ вкус

комбуча

Комбуча лекува всичко. Това твърдение съвсем не е пресилено. Славата на тази екзотична напитка непрекъснато расте. Източната медицина използва гъбата комбуча за лечение и профилактика на различни заболявания, най-вече заради нейните пречистващи свойства.

В Япония, медицинската наука отдавна е установила, че комбуча има положителен ефект върху физиологията на жените. Чаят от тази чудна гъба помага дори при проблеми със зачеването. Ето защо японките се отнасят с безкрайно уважение към тази гъба.

Комбуча е богата на оцетна и млечна киселина, както и на дрождени култури. Специалните ензими в гъбата създават благоприятна среда в човешкия организъм. Всички, страдащи от стомашно-чревни заболявания, трябва да пият чай от комбуча, или инфузия от комбуча. За тях тази невероятно полезна и вкусна напитка ще е като жива вода.

Особено забележим ефект от използването на комбуча има в периода на възстановяване след прием на антибиотици. Антибиотиците убиват полезната чревна микрофлора. Приемът на чай от комбуча ще помогне за нейното бързо възстановяване.

Използването на комбуча е задължително и при заболявания на черния дроб и панкреаса. Невероятно полезно е да се пие при метаболитни нарушения, затлъстяване и хормонален дисбаланс!

Комбуча може да ви помогне да отслабнете, защото нормализира процесите на изхвърляне на шлаките и прави стомаха редовен. Също така, инфузията помага за успокояване на нервната система. Благодарение на това, постоянните главоболия ще изчезнат.

Ето подробни инструкции, които ще ви помогнат да отгледате комбуча у дома. Време е да се направи всичко в името на здравето!

Как да си приготвите чай от камбуча у дома?

Ще ви трябват:

– фермент от комбуча
– чист голям, поне литър и повече, стъклен буркан
– захар /около 100 грама на 1 литър вода/
– 2 чаени лъжички черен или зелен чай на литър вода
– съд за варене на водата, най-добре тенджера
– ленена кърпа или марля
– стъклени бутилки за съхранение на вече готовия чай

Как се приготвя?

1. Пригответе чай от листенцата черен или зелен чай, както обикновено. прибавете захарта.

2. В чистия буркан налейте чая, който трябва да е със тайна температура. Ако поставите фермента от комбуча в горещ чай, той ще загине.

3. Гъбата се поставя с тъмната страна надолу. Задължително е съдът, в който ще правите комбучата, да е стъклен, заради процесите на ферментация, които се случват. Ако е метален съд, има вероятност тези процеси да взаимодействат с метала. Същото е и с пластмасата.

4. Покрийте с ленената кърпа или марлята. Сложете буркана на тъмно място.

5. В буркана ще започне да протича ферментация, която би могла да продължи около 13-15 дни.

Когато чаят е готов, гъбата ще изплува на повърхността. Сложете я внимателно в друг, трилитров буркан, пълен с по-слаб разтвор на черен или зелен чай.

След време може да използвате този чай за изплакване на косата или като тоник за лице. Казват, че с него дори могат да се лекуват рани, които не зарастват дълго време.

Редовната употреба на чай от комбуча е по половин чаша 3-4 пъти на ден

Този чай ще ви помогне да се справите с хипертонията и ще намали нивата на холестерола в кръвта. Препоръчително е да се пие вечер от хората, страдащи от атеросклероза. Вечер могат да пият чай и онези от вас, които страдат от анемия.

Комбуча е жива медицина. Но, като всеки природен лек, и тя има противопоказания, при които не бива да се приема.

Чаят от комбуча не се препоръчва ако страдате от диабет, гастрит и хипотония.

Желаем здраве на вас и на вашето семейство.

Източник: ayzdorov.ru

Камфорова Гъба
КАМФОРОВА ГЪБА – най-ефикасната противоракова гъба в света

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 3 до “Комбуча – японската кралица: ето защо трябва да започнете да пиете чай от комбуча още сега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *