ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ИЗОПРИН сироп / IZZOPRIN syrup

Съдържа инозин ацедобен димепранол, захароза, глицерол, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, натриев цитрат, аромати, глюкоза, вода

Предназначение

изопринСиропът ИЗОПРИН е средство за подкрепа на имунната система. Помага при вирусни инфекции: заболявания на дихателната система, херпесни инфекции на половите органи, при генитални брадавици, инфекции с човешки папилома вирус, херпес зостер, хепатит, инфекциозна мононуклеоза, морбили и варицела, заушка, цитомегаловирусни инфекции, склерозиращ паненцефалит и др.

Как се приема

ИЗОПРИН се приема дози, определени от лекуващия. Дневните дози се разпределят по равно за 3-4 приема. Размерът на дневната доза зависи от възрастта на пациента. Стандартната доза за възрастни е 50 мг/кг телесно тегло, но не повече от 4 г дневно. При деца над едногодишна възраст се отчитат и килограмите на пациента. При тегло 10-14 кг дневната доза е 3х5 мл; за 15-20 кг е 3х5 до 7.5; за 21-30 кг е 3х7.5 до 10 мл; за 31-40 кг е 10-15 мл; за 41-50 кг е 3х15-17.5 мл.

Не се препоръчва превишаване на определената от медицинско лице дневна доза. При неволно предозиране е възможно да се почувства неразположение – консултирайте се с лекар.

Ако пропуснете да вземете редовната доза, не компенсирайте с двойна при следващия прием.

Продуктът се приема толкова продължително, колкото е определено от лекуващия. Самоволното прекратяване може да влоши симптоматиката, ако заболяването е недоизлекувано.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този сироп може да провокира алергични реакции от типа на сърбеж и обриви, оток на лицето и гърлото, затруднено дишане с хрипове. При проява на подобни смущения незабавно потърсете медицинска помощ.

Сред честите странични ефекти са увеличението на пикочната киселина в кръвта и урината, гадене и стомашно неразположение, главоболие, болки в ставите, запек или диария, нервност, повишен обем на отделяната урина, сънливост или безсъние. В по-редки случаи се проявяват замаяност, зачервяване, болки в горната част на коремната област.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ИЗОПРИН не се употребява при алергия към някой от компонентите.

Медикаментът е противопоказан при повишени стойности на пикочната киселина и диагностицирана подагра.

Рискова група представляват пациентите с бъбречни заболявания и камъни в бъбреците и пикочния мехур. При допуск на терапия с ИЗОПРИН е необходима предварителна оценка на възможния риск.

Продуктът не се прилага при деца под едногодишна възраст.

Необходимостта от прилагане на ИЗОПРИН при бременни и кърмачки се преценява с оглед на възможните ползи и потенциалния риск.

Взаимодействие с други медикаменти

ИЗОПРИН може да промени ефекта от въздействието на някои медикаменти, затова следва внимателно да се прецени безопасното им съвместяване с този лекарствен продукт. Особено важно е това при случаите, когато пациентът вече приема диуретици, медикаменти срещу подагра, някои лекарствени продукти срещу СПИН и след трансплантация на органи.

_________

Усреднена цена в аптеките – 20 лв за опаковка от 120 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *