Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Времето не прощава: 7 здравни урока за прекрасните жени над 50

Прекрасни жени има на 20 години, прекрасни са жените и на 50, стига да знаят как да съхранят младостта и здравето си

жени

Това са 10 здравни урока за красота, младост и добро самочувствие за дамите над 50 години.

Начинът, по който една жена изглежда след 20 години – това е дар от природата, а след 40 – плод на усилията й. Това е стара истина, която трябва да си напомняме от време на време. Не заради друго, а защото много прекрасни жени се предават, след като минат 40-те. Те не пазят здравето и младостта си, а се превръщат в жертва на дома, семейството и бита.

Да, можем да кажем, че за да запазим младостта и красотата на духа се нуждаем от пари и време, а не от съпруг, деца, проблеми и притеснения. Но защо не вземем за пример французойките? За тях животът започва именно след 40-те. Те са добре поддържани и изпълнени с неизчерпаема енергия.

Днес събрахме за вас, дами над 40 и 50-те, няколко много ценни съвета, които сме сигурни, че ще бъдат от голяма полза за вас.

Красиви и след 50

Много хора вярват, че стареенето е красиво. Това е мит, а годините не прощават на никого. Истината е, че красиви са само мислите, защото сме станали по-мъдри. Но какво би станало ако съчетаем мъдростта и опита с една поносимо изглеждаща визия? Експлозия, казват някои. И са прави! Ето няколко тайни, които ще ви отличават от мнозинството.

Тайните на красивото стареене

1. Храната като религия

Ние сме това, което ядем. Според лекарите, храненето засяга състоянието на кожата и е отговорно за възрастовите изменения, като човек преживява.

След 40 и около 50 години заложете на постни храни с естествени ярки цветове, тъй като те са богати на витамини А, С, Е, D и К.

Превърнете храненето в култ, и то ще ви донесе, освен засищане, и радост. Поглезете себе си с красива и понякога изискана храна, и ще забележите, че готвенето вече не е чак такава тежест.

2. С възрастта социалния живот ерозира

Така е у нас. Много дами над 50 години предпочитат да си стоят у дома, да спят или да гледат сериали. Французойките са все по-активни. Децата са пораснали и не изискват постоянно внимание, животът се регулира. Вече имате време да започнете да ходите на кино, театър, да учите чужд език. Новите знания пазят от Алцхаймер, а доборо настроение ликвидира стреса. Вече имате време и да се поддържате – нека ръцете ви са изрядни, а лицето чисто и свежо. Не позволявайте на социалния живот да ерозира. Срещите с приятели плюс здравословно хранене – това е основата на дълголетитето.

3. Няма възрастови ограничения за сексуалността и сексуалния живот

Смята се, че след четиридесет идва втората младост. Време е да се насладите на добрата физическа форма и опита. В крайна сметка, една жена може да бъде красива, само когато започне първо да обича себе си.

4. Само напред!

Труден е прогреса за човек, който постоянно се оглежда в миналото. Учете се от грешките и спрете да се притеснявате за онова, което не може да промените. Медитация, йога, дори и мързеливо взиране в тавана ще ви помогне да се освободите от натрапчивите мисли.

5. Физическа активност

Срещите с приятели са хубаво нещо, здравословното хранене е препоръчително, но има и още нещо. Бъдете физически активни по свой начин. Намерете най-добрата гимнастика за вас, дори и това да са прости разходки в парка. Малко след 30 години започваме да губим мускулна маса (около 5% на всеки 10 години). Ето защо за красивото остаряване изисква упражнения за сила и издръжливост.

6. Чувството за хумор – мощен антиоксидант

Подарете си живот с положителна енергия. Шегувайте се – първо със себе си и след това с хората около вас. В края на краищата, известно е, че смехът удължава живота.

7. Възрастта не е заболяване

Най-важното е осъзнаването и приемането на себе си. Не съжалявайте за загубените години. Всеки период от живота има своите радости и предимства. Очаквайте от всеки нов ден ярки и незабравими моменти. Старайте се да ги създавате и да участвате в тези ярки и незабравими моменти, и това със сигурност ще премахне бръчките, които тъгата е образувала…

Възрастта не трябва да бъде пречка за красотата! Както вече стана ясно, не е задължително да прекарвате много време в кабинета на козметичката. Французойката би ви посъветвала, че е по-добре да изпийте чаша вино в добра компания.

Изборът е ваш – да седите у дома с омачкани дрехи и съсухрена душа или да се отворите към света…

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *