ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вижте при кои проблеми магнитите гарантирано помагат!

Магнитотерапията е алтернативна медицина, позната от древни времена, когато с лечебна цел са били използвани естествено магнетизирани камъни.

През Средновековието магнитите се препоръчват за дезинфекция на рани, за лечение на артрит и дори на косопад, за прочистване от отрови.

лечение с магнити
Лечение с магнити – какво трябва да знаете?

Швейцарският алхимик Филипус фон Хоенхайм, по-известен като Парацелс, вярва, че магнитът може да освободи тялото от всяка болест. През следващите векове хората сякаш забравят за магнитотерапията и едва през 1950 г. темата отново започва да занимава лекари и лечители. Най-напред в Япония започват експерименти за използване на магнитни гривни срещу проблеми на раменната става, които така и не дават доказателства за терапевтичен ефект, но събуждат наново интереса към магнитотерапията.

Днес магнити се използват за лечение на многобройни неразположения – болки, свързани с хронични заболявания, невропатии, болки в кръста, затруднено кръвообращение (например след хирургична операция), трудно зарастващи костни фрактури. С магнити се третират и последиците от стреса – мигрена, безсъние и др.

Обезболяващ и отпускащ ефект

Магнитите обикновено се използват под формата на кръгли или правоъгълни пластини, отговарящи условно на северния и южния полюс. В зависимост от търсения ефект те се разполагат на определени места по кожата.

На магнита „Южен полюс“ се отдават обезболяващи свойства, а на магнита „Северен полюс“ се дължи отпускащият ефект върху мускулите. Терапевтите препоръчват употребата им при костно-ставни болки, тендинит, навяхване, артроза, ревматизъм.

Енергиен баланс

Човешкото здраве е състояние на равновесие в тялото и душата. Третирането на симптомите не може да има оздравителен ефект, ако балансът постоянно се нарушава. Емоциите предизвикват енергийни вълни в организма, които могат да блокират достъпа на енергия до някои органи.

Гневът например повишава енергийното ниво в горната част на тялото. Според същата концепция, черният дроб, макар и не толкова „поетичен“ като сърцето, има тежката задача да регулира чувствата и да неутрализира тези, които вредят на здравето.

Като подобряват функционирането на различните органи и движението на енергията по меридианите, магнитите балансират организма и усилват имунитета му, което има за краен ефект преодоляването на различни болести и неразположения. Освен това магнитното поле благоприятства релаксацията.

Какъв е механизмът на магнитотерапията?

Начинът, по който магнитите действат на човешкия организъм, остава загадка. Не се знае точно как електромагнитното поле влияе на биологичните процеси в тялото. Нито една от популярните хипотези не е намерила досега научно обяснение.

Според най-известната от тях, електромагнитните вълни въздействат пряко върху клетъчните функции.

Според други, магнитното поле стимулира кръвообращението и така до жизненоважните органи стигат повече кислород и хранителни вещества, тоест кръвта става преносител на магнитната енергия.

Възможно е също електромагнитните полета да прекъсват предаването на сигнала за болка между клетките на органа и мозъка.

Магнитите не са подходящи за всеки

– Бременните жени трябва да се въздържат от магнитотерапия, защото не е проучен ефектът й върху плода.

– Пейсмейкърите и други подобни уреди, имплантирани в тялото, могат да се повлияят от магнитното поле.

Хората от близкото обкръжение на пациент с пейсмейкър също трябва да имат предвид този възможен ефект и да не употребяват магнити.

– Лечебните лепенки не се съчетават добре с магнитотерапията, защото магнитното поле влияе върху усвояването на медикамента от кожата.

– При смущения в кръвообращението съществува риск от кръвоизлив, свързан с разширяването на съдовете под влияние на магнитните полета.

– При ниско кръвно налягане първо е необходима консултация с лекар.

Голямо разнообразие от магнити

Използваните с лечебна цел магнити са различни по форма, големина и цена. Те се състоят от желязо, стомана или от различни метални сплави. Носят се като бижу (гривна, обици, пръстени), във вътрешността на обувките, под формата на превръзка, колан или лепенка върху кожата. Поставят се също в матрака или възглавницата.

Когато магнитите се прилагат пряко по тялото, те се разполагат директно върху проблемното място – коляно, стъпало, гръб и т.н. Силата на магнитното поле в този случай е около 400-800 гауса. За сравнение, при магнитите, които лепим по хладилника, тя е 200 гауса. Колкото по-голямо е разстоянието между тялото и магнитите, толкова по-мощни трябва да са те. В матраците например може да се стигне до над 4000 гауса.

Магнитите са главно два вида – статични (постоянни), които имат стабилно електромагнитно поле, и такива, които създават пулсиращо магнитно поле и са свързани с източник на електричество. Най-много се употребяват магнити от първия тип, подходящи за индивидуално ползване. Пулсиращите магнити под формата на портативни апарати се използват в медицинските кабинети.

Източник:Здрaвен журнaл

магнитна гривна
Магнитна гривна против високо кръвно

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *