Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Отслабване в корема според вашия профил? Ето как да го постигнете!

Отслабването в корема трябва да се прави според това на какъв профил отговаря вашата конструкция. За да имате плосък корем, трябва да установите характеристиките на вашата талия. Имате отпуснат корем, или подуване, или затлъстяване в коремната област. Прочетете тази програма, която се отнася за вас и ще възстановите формата си!

ОТПУСКАНЕ НА КОРЕМА

Отпускане на корема

Коремът е обхванат в мрежа от мускули, които го поддържат стегнат. Когато мускулите са отпуснати, талията се заобля, силуетът загубва чистата си линия.

ТОВА Е ВАШИЯТ ПРОФИЛ, АКО:

  • обемът на корема ви е еднакъв сутрин и вечер;
  • обвивката на корема е мека и пухкава;
  • след всяко хранене откопчавате горното копче на полата или панталона;
  • имате нужда от големи количества храна, за да се почувствате заситени;
  • често ви боли гърбът;
  • прекарвате дните си седнали или прави.

СТРАТЕГИЧЕСКА ДИЕТА

Разпределете добре порциите си за деня

Не прескачайте нито закуската, нито обяда, защото това вещае преяждане при следващото хранене. Можете също да предвидите лека следобедна закуска.

Пийте вода извън храненията

Водата, особено ако е комбинирана с разтворими фибри в храната, запълва стомаха и увеличава обема му. Добре е винаги да имате бутилка вода с вас и да пиете на мал­ки глътки през целия ден, но не докато се храните.

Газираните напитки не са подходящи.

Дъвчете старателно

Напояването на хранителните вещества със слюнка ги подготвя за тяхното усвояване от организма. Бавното старателно дъвчене е полез­но и защото благодарение на него усещането за засищане се постига с по-малко количество храна.

ЗА ДОБРА ФОРМА

Правете леки гимнастически упражнения – пилатес или йога са подходящи, тъй като при тях всички движения ангажират коремните мускули. Допълнителен ефект се получава от характерното за тези дисциплини дишане.

Прибирайте корема – постоянно мислете да стягате коремните мускули, това е възможно навсякъде: в градския транспорт, на опашката в магазина, докато се движите по улиците или докато седите пред компютъра на работното си място. Спазвайте отдавна известното правило: За да нямате корем, не трябва никога да забравяте, че имате корем!

ПОДУВАНЕ на КОРЕМА

Подуване на корема

Чувствителният стомах и затрудненото храносмилане често водят до неестетично подуване в областта на талията. За да го избегнете, се налага старателно да подбирате храната си.

ТОВА Е ВАШИЯТ ПРОФИЛ, АКО:

  • обиколката на талията ви се увеличава в течение на деня и е най-голяма вечер,
  • често страдате от храносмилателни проблеми и газове,
  • коремът ви е с по-голям обем в горната си част,
  • стомахът ви реагира веднага след като хапнете нещо,
  • трудно ви е да „глътне­те“ корема навътре,
  • коремът ви често е твърд и болезнен.

СТРАТЕГИЧЕСКА ДИЕТА

Заменете кафето с чай или , билкова отвара

Кафето дразни стомашната лигавица. Ако не можете без него, поне намалете количеството.

Подбирайте внимателно зеленчуците, млечните и бобовите храни

Преработването на техните глюциди понякога е проблематично и те „пристигат“ непроменени в дебелото черво, където стават храна за бактериите, предизвиквайки образуване на газове. Избягвайте сушените плодове, прасковите, крушите, ябълките и сливите. От зеленчуците най- рискови са патладжаните, зелените чушки, гъбите, лукът и чесънът. Сред бобовите храни можете да се спрете на червената леща и да забравите за белия и червения боб. Овесените ядки и булгурът са по-подходящи от белия ориз, картофите и лимеца. Намалете чувствително консумацията на сладолед и сметана.

Избягвайте глутена

Този протеин, съдържащ се в пшеницата, може да предизвика или да усложни храносмилателните проблеми. За да разберете дали сте чувствителни към него, заменете за известно време пшеничното брашно с оризово или някакво друго.

Консумирайте плодове извън храненията

Ограничете ги до 1-2 дневно и ги консумирайте като следобедна закуска.

Не прекалявайте със суровите храни

фибрите на суровите плодове и зеленчуци са благотворни за храносмилането, но в същото време могат да раздразнят червата и стомашната лигавица. Ако все пак ги предпочитате сурови, махайте кората и семките.

ЗА ДОБРА ФОРМА

Внимавайте за стойката си по време на хранене

Поставете стъпалата си на пода, притиснете гръб към облегалката на стола, така че гръбначният стълб да е изправен. Така стомахът няма да е притиснат между червата и белите дробове.

Масажирайте се

Използвайте ароматно масло от лавандула – 5 капки се затварят в 1 ч.л. бадемово масло. Движенията са в посока на часовниковата стрелка, започнете от областта на пъпа и разширявайте постепенно кръговете. При запек поставете дясната ръка под пъпа, върху нея сложете лявата, натиснете леко и направете 50-100 широки кръгообразни движения.

Дишайте с издуване на корема

Дълбокото дишане прогонва стреса и снабдява с кислород храносмилателната система, като в същото време играе ролята на масаж. При издишване прибирайте корема навътре, а при вдишване го издувайте.

ЗАТЛЪСТЯВАНЕ В КОРЕМНАТА ОБЛАСТ

Затлъстяване на корема

В някои случаи натрупването на излишни килограми става главно в областта на корема, чиято мастна тъкан се увеличава. Причината обикновено е в храната, богата на мазнини и захари, и в липсата на физическа активност. Решението е във възстановяването на добрата хигиена на живот.

ТОЗИ Е ВАШИЯТ ПРОФИЛ, АКО:

  • обиколката на талията ви нараства с годините, обемът на корема ви е еднакъв сутрин и вечер,
  • можете лесно да хванете с пръсти кожата на корема в областта на пъпа,
  • имате натрупване на мастна тъкан също по гърба, ръцете и брадичката,
  • обемът на корема ви е разположен по-скоро в
  • горната му част и около талията,
  • кожата на корема ви е мека и отпусната.

СТРАТЕГИЧЕСКА ДИЕТА

Увеличете консумацията на зеленчуци

Те са богати на вода и фибри, а бедни на калории, като в същото време засищат. Освен това зеленчуците забавят усвояването на другите хранителни вещества, особено на глюцидите, което огранича­ва натрупването на мазнини. Включете растителни продукти в обедното и вечерното си меню. Хапвайте и по 2-3 плода дневно, по-скоро между храненията.

Избягвайте сладкото

Захарта, бисквитите, вафлите, конфитюрите, млечните десерти и газираните напитки предизвикват рязък скок в гликемията и пик в отделянето на инсулин. Когато се намали значително количеството на сладките храни, организмът е принуден да черпи енергия от запасите си. Можете да си позволявате все пак по няколко парченца черен шоколад.

Избирайте зърнени храни с нисък гликемичен индекс

Като регулирате гликемията, ще избегнете свръхпроизводството на инсулин. Заменете рафинираните макаронени изделия и ориз с пълнозърнести. Консумирайте главно пълнозърнест хляб, приготвен с квас. Внимавайте порциите да не са големи и ги комбинирайте със зеленчуци.

Премахнете червените меса

Най-добър избор е птичето месо. Можете също да консумирате немазно свинско филе. Редувайте с риба (скумрия, сардина…) заради ценните аминокиселини, които улесняват постигането на оптимално тегло.

Вечеряйте леко

Избягвайте нишестените продукти вечер. Риба и зеленчуци е идеалната комбинация за вечеря. За да не огладнявате прекалено много, хапвайте нещо в следобедните часове.

ЗА ДОБРА ФОРМА

Движете се всеки ден – отделяйте поне 30 минути за ходене пеша, каране на колело или изкачване на стълби.

Тренирайте 3 пъти седмично – подходящи са умерените упражнения за издържливост в продължение на не по-малко от 40 минути. За по-голям ефект ги изпълнявайте на гладно, пише Здравен журнал.

Масажирайте корема – хванете с пръсти кожата в ниската част на корема и я „придвижете“ с пръсти нагоре към сърцето. Този масаж подсилва разграждането на мазнините.

Препоръчителни хранителни добавки

По време на намаляване размера на талията си препоръчваме да ползвате хранителна добавка от реномирана фирма. В нашия магазин можете да намерите продуктите, посочени по-долу. За повече подробности последвайте линка.

БИЛКОВ ЧАЙ ЗА КРАСИВА ФИГУРА код 30219

ВИРУМИН – най-добрият приятел на храносмилателната система

ЕЖЕДНЕВНА РЕГУЛАЦИЯ При лениви черва и запек! код30226

ЗЕЛЕНО КАФЕ За желаната фигура! код30506

Люспи от кралска елда за повече енергия и отслабване

МАЛИНОВИ КЕТОНИ КОМПЛЕКС Номер 1 за отслабване! код30806

Отслабващи продукти 3 в 1! Фет Бърнър – Отслабването вече е възможно!

ПРОБЪРНЪР – здравословно и трайно регулиране на теглото

ПСИЛИУМ ФИБРИ За отслабване и детоксикация! код30230

ФЕМИМОДЕЛ ФОРТЕ от Zona Pharm

ХИТОЗАН Трайно отслабване с „магнит за мазнини“ код30220

Прочетете още статии за здравословно отслабване!

Отслабването – диета, билки, ароматерапия, хомеопатия, упражнения и още…

Отслабването без диети е възможно!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *