Mед помага при перде на очите

40 г чист мед се разтваря в 150 мл хладка вода. Филтрира се през 3 – 4 ката марля и се съхранява в шише. В очите се слага по 1 капка 3 пъти на ден. Капките са лютиви.

Приготвя се смес от 3 с. л. дестилирана вода, 1 изравнена с. л. пчелен мед и 10 капки лимонов сок. Съхранява се в хладилник. Сутрин и вечер се капват по 2 капки в засегнатото око. Когато се касае само за възпаление или зачервяване на очите, не се слага лимонов сок.

Mед помага при  перде на очитеПрецеден през многокатна марля лимонов сок се капва (по 1 капка дневно) в продължение на 10 дни. След това – по 1 капка през ден (изпълнява се 10 пъти). Следва същата процедура, но вече по 1 капка през 2 дни (отново 10 пъти ).

3 листа бяла черница се заливат с една ракиена чашка вода. Престоява 24 часа. Капват се по 3 капки на ден в болното око 3 пъти на ден.

Стрива се листо от змийско мляко и се мажат с пръсти ъглите на очите. Пръстите и листото непременно трябва да са мокри. За 3 месеца пердето изчезва.Публикувано в категории: Народна медицина » Очни болести

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

При проблем с очите направете тези неща!

Всички искаме да виждаме възможно най-добре винаги – да се радваме на новите попълнения в семейството ни и на красотата, която ни обгражда. Но щом започнете да се борите с очните проблеми и да ги коригирате с подходящи лещи, очила или с каквото е нужно, за да подобрите зрението си – вероятно ще трябва да въведете малки промени в начина си на живот.

Как се лекува възрастовосвързана дегенерация на макулата?

ВСДМ се проявява под две форми – „суха“ и „влажна“. При сухата ВСДМ – най-често срещаната форма – върху макулата започват да се образуват малки, твърди жълти наслагвания, наречени друзи.

ТЕСТ: Страдате ли от възрастовосвързана дегенерация на макулата?

Можете да си направите тест за ВСДМ – същия, който използват специалистите – и то веднага. Той се нарича „Решетка на Амслер” и чрез него могат да се установят някои изменения в централното зрение (което се използва при четене и други дейности от близко разстояние), преди да ги усетите. Можете да използвате този тест и за да следите промените, ако при вас вече е налице ВСДМ.

Как да си опазим очите от компютъра (съвети)

Ако цял ден се взираме в екрана на компютъра или мобилния телефон, ясно е, че ще имаме проблеми със зрението. Как да опазим очите си от компютъра?

Как да си помогнете, ако имате сериозен проблем със зрението?

Обикновено ярките контрасти правят обектите по-видими. Затова, ако продължавате да се препъвате в дивана, го покрийте с цветна материя или боядисайте стената зад него в контрастиращ цвят.

“Облачета” пред очите – защо се появяват?

„Облачета“ са полупрозрачните парченца, петна или подобните на паяжина нишки, които може да се появят в зрителното ви поле и да се движат при всяко мигане или движение на очите. Те се дължат на откъснали се влакна и клетъчни остатъци, уловени в обикновено прозрачното, желеподобно вещество, наречено стъкловидно тяло, което заема по-голямата част от очната ямка, зад лещата. Докато се „носят“, те хвърлят сянка върху ретината и така вие ги забелязвате, особено ако гледате към изчистен фон като бледа стена или ясно небе.

Проблемно зрение и шофиране – на какво да обърнем внимание?

Някои изменения в зрението, които настъпват с възрастта, могат да се отразят на способността ни да шофираме. Например повторното фокусиране е затруднено, когато редуваме близки с далечни обекти.

Отлепване на ретината – какви са симптомите и може ли да се излекува?

Отлепването на ретината е състояние, при което ретината се отделя от задната част на окото. Това рядко явление, което засяга само един на всеки 20 000 души всяка година, може да бъде успешно излекувано, за да се предотврати засягане на зрението, стига да бъде установено в ранен етап и лекувано своевременно. Любопитен факт е, че през последните години двама министър-председатели на Великобритания – Маргарет Тачър и Гордън Браун – са страдали от това състояние.

Кога трябва да се консултирате спешно с офталмолог?

Принципно трябва да се консултирате с офталмолог за всички постепенни промени в зрителната острота (медицински термин за яснотата на зрението), затруднения с очилата или симптоми, свързани с носенето на контактни лещи.

От цвета на очите зависи дали ще се разболеем

Цветът на ириса зависи от количеството и вида на съдържащия се в него пигмент. Той е изключително важен за зрението, тъй като блокира преминаването на светлината през самия ирис. Прозрачният ирис просто не би вършил работа, тъй като ще пропуска прекалено много светлина през окото. Това е една от причините албиносите, които имат генетичен пигментен недостатък, да имат лошо зрение.

Кой очен специалист с какво може да ви помогне?

Оптик е общото наименование за специалиста, който осигурява средства за зрителни корекции като очила и контактни лещи, но има и други наименования за тясно специализираните професионалисти в тази сфера. Предлагаме ви списък за очните специалисти и техните дейности.

Жена разказва какво е усещането след операция на катаракта

Едва след няколко падания, при които чупи и китката, и глезена си, Пеги Шарп осъзнава, че има катаракта.