Mед помага при перде на очите

40 г чист мед се разтваря в 150 мл хладка вода. Филтрира се през 3 – 4 ката марля и се съхранява в шише. В очите се слага по 1 капка 3 пъти на ден. Капките са лютиви.

Приготвя се смес от 3 с. л. дестилирана вода, 1 изравнена с. л. пчелен мед и 10 капки лимонов сок. Съхранява се в хладилник. Сутрин и вечер се капват по 2 капки в засегнатото око. Когато се касае само за възпаление или зачервяване на очите, не се слага лимонов сок.

Mед помага при  перде на очитеПрецеден през многокатна марля лимонов сок се капва (по 1 капка дневно) в продължение на 10 дни. След това – по 1 капка през ден (изпълнява се 10 пъти). Следва същата процедура, но вече по 1 капка през 2 дни (отново 10 пъти ).

3 листа бяла черница се заливат с една ракиена чашка вода. Престоява 24 часа. Капват се по 3 капки на ден в болното око 3 пъти на ден.

Стрива се листо от змийско мляко и се мажат с пръсти ъглите на очите. Пръстите и листото непременно трябва да са мокри. За 3 месеца пердето изчезва.


Публикувано в категории: Народна медицина » Очни болести

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

От чужбина: ТОП 7 храни за здрави очи и отлично зрение

Голяма част от българите ежедневно прекарват пред компютъра повече от 5 часа. За да имате здрави очи и отлично зрение по-дълго време, използвайте тези храни

Какво казват очите за здравето?

Всеки здравословен проблем се нуждае от вниманието на специалист

Невероятни билкови рецепти за здравето на очите и устните!

Кожата около очите е първият участък от лицето, който издава стреса и умората, а устните винаги изсъхват, защото са покрити с тънък слой кожа, винаги изложен на слънце и студ.

Вижте какви невидими врагове крие басейнът!

Животът е невъзможен без вода – факт, известен не само на човека, но и на микроорганизмите около нас. Те се чувстват комфортно върху влажната повърхност по стените и дъното на басейна, но при първа възможност предпочитат да се прехвърлят върху нашата кожа. Именно затова чистотата на обществените басейни е толкова важна и се следи от санитарните служби. Но истинската защита от инфекции зависи главно от самите нас.

За да имате здрави очи!

Здравето на очите е нещо, което често се пренебрегва.

Цветът на очите има значение за здравето?

Очите може да се са прозореца към душата ни, но и към нещо по-прагматично – здравето

Има ли лечение за диабетна ретинопатия?

Няма лек за диабетната ретинопатия. Но има методи за намаляване и забавяне на заболяването.

Лятното слънце може да увреди сериозно очите

През лятото слънчевите лъчи са много ярки и силни

Очите най-добре показват какво е здравето ни

Очите са прозорци към душата, но когато става дума за здраве, лицето е истинският разказвач

Китайски билки за лечение на замъглено зрение

Тези билки подобряват нощното виждане, забавят развитието на глаукомата и катарактата и пазят очите здрави.

ГЕНТАЗОН капки за очи и уши / GENTAZON eye and ear drops

ГЕНТАЗОН е препарат за локално външно приложение с противовъзпалително и антиалергично действие. Използва се за лечение на здравословни проблеми в зрителния и слуховия апарат, причинени от различни бактерии, наранявания и оперативни интервенции с последвали инфекции. Облекчава симптоматиката при алергични реакции, засягащи зрението и слуха

Какво е лечението за кортикална катаракта?

Кортикалната катаракта е свързано с възрастта заболяване на очите – перде, което също е често срещано и при пациентите с диабет.