Mед помага при перде на очите

40 г чист мед се разтваря в 150 мл хладка вода. Филтрира се през 3 – 4 ката марля и се съхранява в шише. В очите се слага по 1 капка 3 пъти на ден. Капките са лютиви.

Приготвя се смес от 3 с. л. дестилирана вода, 1 изравнена с. л. пчелен мед и 10 капки лимонов сок. Съхранява се в хладилник. Сутрин и вечер се капват по 2 капки в засегнатото око. Когато се касае само за възпаление или зачервяване на очите, не се слага лимонов сок.

Mед помага при  перде на очитеПрецеден през многокатна марля лимонов сок се капва (по 1 капка дневно) в продължение на 10 дни. След това – по 1 капка през ден (изпълнява се 10 пъти). Следва същата процедура, но вече по 1 капка през 2 дни (отново 10 пъти ).

3 листа бяла черница се заливат с една ракиена чашка вода. Престоява 24 часа. Капват се по 3 капки на ден в болното око 3 пъти на ден.

Стрива се листо от змийско мляко и се мажат с пръсти ъглите на очите. Пръстите и листото непременно трябва да са мокри. За 3 месеца пердето изчезва.Публикувано в категории: Народна медицина » Очни болести

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Списък на храните, които подобряват зрението

Знаете ли, че някои храни могат всъщност да подобрят зрението ви? Или че определени продукти са изключително важни за здравето на очите? Четете нататък, за да разберете защо морковите помагат да виждате в тъмното и защо една богата закуска – яйца по флорентински (бланширани или изпечени яйца върху канапе от задушен спанак) – е особено здравословно за очите ястие.

Лили Димкова използва тази рецепта за здрави очи от нейния баща

Дъщерята на известния лечител Петър Димков Лили Димкова споделя с нас рецептата, която използва за здрави очи и добро виждане

5 неща, които трябва да знаете за здравето на очите си

1. Очила за четене без рецепта? Може.

Можете да купите готови очила за четене с прости увеличителни стъкла. Не ви трябва рецепта и очилата са безопасни и ефективни. Добре е да изпробвате няколко чифта, за да сте сигурни, че увеличението ви е достатъчно

Чудна смес подобрява зрението ви за броени дни

Всеки ден стоим с часове пред компютъра – или работим с него, или в свободното си време предпочитаме да погледнем какво се случва с близки и приятели из социалните мрежи и увреждаме своето зрение

При проблем с очите направете тези неща!

Всички искаме да виждаме възможно най-добре винаги – да се радваме на новите попълнения в семейството ни и на красотата, която ни обгражда. Но щом започнете да се борите с очните проблеми и да ги коригирате с подходящи лещи, очила или с каквото е нужно, за да подобрите зрението си – вероятно ще трябва да въведете малки промени в начина си на живот.

Как се лекува възрастовосвързана дегенерация на макулата?

ВСДМ се проявява под две форми – „суха“ и „влажна“. При сухата ВСДМ – най-често срещаната форма – върху макулата започват да се образуват малки, твърди жълти наслагвания, наречени друзи.

ТЕСТ: Страдате ли от възрастовосвързана дегенерация на макулата?

Можете да си направите тест за ВСДМ – същия, който използват специалистите – и то веднага. Той се нарича „Решетка на Амслер” и чрез него могат да се установят някои изменения в централното зрение (което се използва при четене и други дейности от близко разстояние), преди да ги усетите. Можете да използвате този тест и за да следите промените, ако при вас вече е налице ВСДМ.

Как да си опазим очите от компютъра (съвети)

Ако цял ден се взираме в екрана на компютъра или мобилния телефон, ясно е, че ще имаме проблеми със зрението. Как да опазим очите си от компютъра?

Как да си помогнете, ако имате сериозен проблем със зрението?

Обикновено ярките контрасти правят обектите по-видими. Затова, ако продължавате да се препъвате в дивана, го покрийте с цветна материя или боядисайте стената зад него в контрастиращ цвят.

“Облачета” пред очите – защо се появяват?

„Облачета“ са полупрозрачните парченца, петна или подобните на паяжина нишки, които може да се появят в зрителното ви поле и да се движат при всяко мигане или движение на очите. Те се дължат на откъснали се влакна и клетъчни остатъци, уловени в обикновено прозрачното, желеподобно вещество, наречено стъкловидно тяло, което заема по-голямата част от очната ямка, зад лещата. Докато се „носят“, те хвърлят сянка върху ретината и така вие ги забелязвате, особено ако гледате към изчистен фон като бледа стена или ясно небе.

Проблемно зрение и шофиране – на какво да обърнем внимание?

Някои изменения в зрението, които настъпват с възрастта, могат да се отразят на способността ни да шофираме. Например повторното фокусиране е затруднено, когато редуваме близки с далечни обекти.

Отлепване на ретината – какви са симптомите и може ли да се излекува?

Отлепването на ретината е състояние, при което ретината се отделя от задната част на окото. Това рядко явление, което засяга само един на всеки 20 000 души всяка година, може да бъде успешно излекувано, за да се предотврати засягане на зрението, стига да бъде установено в ранен етап и лекувано своевременно. Любопитен факт е, че през последните години двама министър-председатели на Великобритания – Маргарет Тачър и Гордън Браун – са страдали от това състояние.