ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Проф. Троев: Лекуваме болест на Бехтерев с модерни методи и кинезитерапия

Болест на Бехтерев – анкилозиращ спондилит – същност и причини за нейната поява. Пациенти, които страдат от болестта на Бехтерев – млади мъже от 16 до 36-годишна възраст. Симптоми – силна болка в кръста през втората половина на нощта и рано сутрин, съпроводена със схващане и зачервяване на очите. Изследвания със скенер установяват наличието на болест на Бехтерев. Лечение – комбинирано лечение чрез кинезитерапия и употребата на нестероидни противовъзпалителни. Кинезитерапията е водещото лечение – назначен курс на лечение с професионален кинезитерапевт и упражнения в домашни услогия. Ниско, средно и високо честотни токове, магнитотерапия, лазертерапия, ултразвук. Прием на нестероидни противовъзпалителни – само при появата на непоносимо силна болка. Курсът продължава от 10 до 15 дни максимум.

В здравната поредица на CredoWeb.bg гостува проф. Тройчо Троев – началник на Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина във ВМА.

 болест на Бехтерев
Проф. Троев пояснява, че болестта на Бехтерев не се лекува с медикаменти

Проф. Троев обяснява, че болестта на Бехтерев (анкилозиращ спондилит) е болест на младите мъже. От нея страдат пациентите от 16 до 36-годишна възраст. Лечението на болестта на Бехтерев се осъществява основно с кинезитерапия. Няма друго заболяване, за което провеждането на основно лечение с кинезитерапия да е жизнено важно, обяснява проф. Троев. Не се игнорира медикаментозното лечение, но то не може да измести ползите от директното въздействие върху тялото.

Употребата на нестероидни противовъзпалителни средства помага до толкова, че да бъде намалена острата болка. Лечението  с нестероидните противовъзпалителни средства се извършва в продължение на 10 до 15 дни.

Симптоми, които показват, че  пациентът се е разболял от болест на Бехтерев

Когато при млади мъже се наблюдава болка ниско долу в кръста, която се засилва във втората половина на нощта или сутрин рано преди ставане. Тази болка е съпроводена със схващане и със зачервяване на очите.

Изследвания – прави се скенер на костите и чрез него се установява дали пациентът е развил болест на Бехтерев. Лечението е съвместно между лекари ревматолози и кинезитерапевти. На пациента се провежда рехабилитационна програма, която е строго индивидуална. След като премине курсът на кинезитерапия, пациентът до края на живота си трябва да прави упражнения и гимнастика в домашни условия.

Когато бъде диагностициран с болестта на Бехтерев, лекуващият лекар трябва много добре да обясни на пациента за какво точно заболяване става дума. Необходимо е също да се използват ниско, средно и високочестотни токове, магнитотерапия, лазертерапия, ултразвук.

*************

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *