Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билкова терапия при чернодробна цироза: дайте сила на черния дроб да се пребори с болестта

Чернодробна цироза – това е хронично заболяване, което води до разрушаване и загиване на клетките в черния дроб

 

При чернодробна цироза се нарушава функцията на черния дроб, външния му вид и структурата му. При цироза регенерацията на клетките е невъзможна. Новите клетки са хванати в капан от съединителната тъкан и следователночерния дроб не може да изпълнява своите функции.

чернодробна цироза
Риганът помага при проблеми с черния дроб

Обикновено, при цироза, се наблюдава деформация, свиване и втвърдяване на черния дроб. Такива структурни промени възпрепятстват нормалното снабдяване на черния дроб с кръв. Нарушаване на притока на кръв в черния дроб води до стагнация в чревата по цялата им дължина. Двете основни причини за цироза са злоупотреба с алкохол и хроничен хепатит.

Симптоми на чернодробна цироза

Симптомите при чернодробна цироза са видими само след големи щети на чернодробната тъкан. Отбелязват се следните нарушения: повишена температура, умора и слабост, загуба на апетит, гадене, повръщане, изтощение, загуба на тегло, болки в корема (понякога болките са концентрирани в горната част на дясната страна на корема) и хепатит (жълтеница).

Други симптоми на заболяването включват анемия, поява на синини дори и при малки наранявания, намаляване на съдържанието на захар в кръвта, натрупване на течност в коремната област и други части на тялото и стомашно-чревни кръвоизливи. Когато нарушенията в работата на черния дроб са изразени, и е налице чернодробна недостатъчност, може да се появят внезапно тежки психични разстройства, кома и смърт.

Лечението на чернодбона цироза е насочено основно към преодоляване на причините за нейното развитие и основното заболяване. Назначава се щадяща диета за черния дроб и употребата на витамини и алфа липоева киселина.

Билкова терапия при чернодробна цироза

Билкова терапия при чернодробна цироза има за цел да подпомогне медикаментозното лечние и да облекчи състоянието на болния. При ранен стадий на чернодробна цироза билковата терапия може да доведе до значително подобрение състоянието на болния.

Рецептите от народната медицина при цироза се ползват само след консултация с лекар.

Рецепта № 1

По 2 супени лъжици риган, цвят от жълт кантарион и жълт смил или безсмъртниче и по 1 супена лъжица билка бял равнец, маточина, листа от мента и корени от глухарче, цвят хмел и цвят вратига.

Прави се еднородна смес от билките. Най-добре е да се смелят с кафемелачка. Взима се една супена лъжица от билковата смес, залива се с половин литър вряла вода и се слага в термос за през нощта. На сутринта се прецежда и така получения чай се изпива на 4 пъти през деня. Курс на лечението – 3 месеца. Прави се почивка от половин месец и отново се започва билковата терапия.

Рецепта № 2

Смесете равни части корен от цикория, ползски хвощ, бял равнец цвят и жълт кантарион. Вземете 1 супена лъжица от сместа и залейте с 1 чаша вряла вода. Оставете да престои 4 часа и прецедете. Пийте тази смес 2-3 пъти през деня. Курс на лечение – 3 месеца.

Рецепта № 3

Смесете 2 части стъбла и коренища от пирей и 1 част листа от коприва. Вземете 1 супена лъжица от сместа и залейте с 1 чаша вряла вода. нека да престои в продължение на 2 часа. Прецедете.

Изпийте този чай на два пъти през деня. Курс на лечение – 3 месеца.

Рецепта № 4

Вземете равни части цвят от жълт кантарион, бял равнец цвят, листа градински чай, цветя от вратига, лайка цвят, шипка плод, корен от репей, корен от бял оман.

Направете еднородна, добре смляна смес, от която ще ползвате по една супена лъжица за чая. Залейте я с 1 чаша вряща вода за 30 минути. Вземете по половин чаена чаша 3 пъти на ден, 20 минути преди хранене.

Източник: ayzdorov.ru

Холимин
Холимин помага при проблеми с черния дроб

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *