Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диетолог обляснява защо и как пилешката кожа може да е полезна за здравето

Пилешката кожа, добре запечена и хрупкава е любимо лакомство. Често обаче сме чували твърдението, че пилешката кожа не бива да се яде

пилешката кожа

Пилешката кожа – полезна или вредна за здравето? И ако е чак толкова вредна – с какво точно би могла да навреди? Много автори казват, че кожата на пилето трябва да се маха, защото е тлъста. Днес ви предлагаме една по-различна, аргументирана гледна точка защо пилешката кожа трябва да бъде включена в диетата.

Лий Холс е сертифициран специалист по холистично здраве и уелнес. Занимава се със здравословно приготвяне на храните от дълги години. Интересите ѝ са насочени към противовъзпалителните съставки и приготвянето на ястия с противовъпалителен ефект.

Лий Холс
Лий Холс

Съществува голямо разнообразие от ястия, които включват пилешката кожа. Често се използва като естествена обвивка за месни рола. Но някои хора приемат този продукт за много питателен и се опитват да не го консумират толкова често.

Репутацията на този продукт е наистина съмнителна защото кожата на пилето се състои от малък протеинов слой и слой с повече мазнини. Но, ако се приготвя правилно, пилешката кожа може да бъде източник на много ценни хранителни вещества.

В действителност, много диетолози не препоръчват да се използва този продукт. Обаснението им беше, че това е свързано с лошия холестерол. Това, разбира се, не е актуално извенение, защото днес е ясно, че животнинските мазнини нямат връзка с покачване нивата на холестерола. Още двевните лечители са казали, че няма отрова – има доза. Ето защо няма нищо лошо в това от време на време да се хапва пилешка кожа.

Какви са ползите от пилешката кожа?

Полезна е за имунитета

Малко хора знаят, че кожата на пилето съдържа много витамини: А, Е и витамини от група В (В2, В6 и В12). В допълнение, съставът на кожата включва минерали като калий, желязо, фосфор, магнезий, както и протеини.

Подобрява функцията на сърцето

Повечето от мазнините в пилешката кожата са ненаситени мазнини, които са много полезни за сърцето. Според едно от последните проучвания, проведени в университета в Харвард през 2012-та година, 30 грама пилешка кожа съдържа само 3 грама наситени мазнини и 8 грама ненаситени мазнини.

Пилешката кожа съдържа протеини

Заслужава да се отбележи, че изхвърляйки кожата на пилето, ще се отървете и от доста полезни протеини. Учените са доказали, че в червата аминокиселините и протеините от животински произход се абсорбират на 90%, а от растителен произход – само 60%.

Надяваме се тази информация да промени отношението ви към пилешката кожа. А ако все пак я предпочитате – хапвайте я с удоволствие и мярка.

Източник: womanadvice.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *