Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Имате анемия? Яжте пилешки воденички!

Повечето от вас сигурно хапват пилешки воденички само когато са на ресторант. Ето защо трябва да консумирате повече пилешки воденички!

Пилешки воденички – един деликатес, за който тялото ви ще ви благодари.

Субпродуктите често и поради неясна причина са пренебрегвани от много хора. Един от най-полезните продукти, след пилешкия дроб, са пилешките воденички. Ако спазвате точната технология при приготвянето им, резултатът ще бъде сочно и полезно ястие, което има добро влияние върху организма.

Полезните свойства на пилешките воденички и технологията им на приготвяне вървят ръка за ръка. Използването на този продукт има много благоприятен ефект върху човешкото тяло. Калориите в пилешките воденички са от порядъка на 100 ккал в 130-170 грама, така че те принадлежат към категорията на диетичните продукти.

Химичният състав на пилешките воденички варира. В тях има макро- и микроелементи, като калий, фосфор, натрий, калций, цинк, желязо и мед. В съставът на продукта има и немалко витамини: ниацин, пантотенова, фолиева и аскорбинова киселина, рибофлавин.

Полезните свойства на вкусните пилешки воденички

– Стимулират освобождаването на сок в стомаха, осигуряват здравословна микрофлора в червата.

– Нормализират работата на бъбреците, мозъка, сърцето и нервната система.

– Те съдържат достатъчно желязо, което гарантира предотвратяването на анемия.

– Нормализират метаболизма.

– Осигуряват на удължаването на младостта поради наличието на селен в рекордни стойности. Този минерал е отговорен за предотвратяване на злокачествените тумори и увеличаване устойчивостта на организма.

– Насищане на организма с цинк, който е необходим за образуването на костите.
Цинкът участва в общото подобрение на кожата, косата и ноктите.

Списъкът показва, че ползите от пилешките воденички са големи. Могат да се дават на деца след като навършат една година. Хубаво е поне два пъти в седмицата да се ядат пилешки воденички.

Най-добре е да се сварят и да се приготвят с домати и лук, като яхния. Панираните воденички, както и воденичките в масло е добре да се избягват.

Пилешките воденички повлияят на тялото по един прекрасен начин! Разбира се, не бива да се злоупотребява с консумацията, за да не се получи обратен ефект. Пишете в коментарите, ако искате, как приготвяте пилешки воденички. И не забравяйте да споделите информацията за полезните свойства на пилешките воденички с приятелите си в социалните мрежи!

При анемия помага и ХЕМОАКТИВ

Източник: yourlifestyle.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *