Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Етугов: Прилагаме неинвазивен метод в борбата с двойната брадичка

Двойна брадичка – причини за нейното образуване – наследственост, отделяне на мастна тъкан в подчелюстната зона, отпускане на кожата с напредване на възрастта. Начини за коригиране на двойната брадичка – неинвазивни и инвазивни. Липосукция,  липоаспирация,  липолиза, реконтуриране на брадата, поставяне на хиалуронова киселина и други филъри. Модерна апаратура за редуциране на двойната брадичка – моно, биполярни, полиполярни.

В поредицата  „Всеки следобед с Криси“ гостува д-р Дончо Етугов – естетичен дерматолог. Д-р Етугов прави полезни обяснения за причините за появата на двойна брадичка и начините за нейното отстраняване.

двойната брадичка
Д-р Етугов за премахването двойната брадичка

Д-р Етугов казва, че основната причина за образуване на двойна брадичка е наследствеността. Когато пациентите имат прекалено голяма долна челюст или обеми около брадата. Когато се отделя мастна тъкан в подчелюстната зона. Когато се наблюдава излишък от кожа или пък в хода на времето кожата под брадата се отпуска повече от нормалното.

Напредъкът на естетичната медицина и естетичната дерматология е голям. Специалистите са в състояние да повлияят на този неестетичен проблем. Най-често двойната брадичка се появява след 40-те или 50-те години. Но не само кожата на брадичката се отпуска. Проблеми създава кожата на челото, на скулите. Отпусната кожа от цялото лице увисва в областта на брадичката на принципа на земното притегляне. Ранна двойна брадичка – тя се образува и в младите години на един човек, когато той има малка долна челюст.

Начините за коригиране на двойната брадичка се разделят на инвазивни и неинвазивни похвати, обяснява д-р Етугов. Липосукция и липоаспирация. Липолиза – инжектират се медикаменти, които топят мастните тъкани в двойната брадичка. Този процес протича бавно за определен период от време и това помага на кожата качествено да се прибере към челюстта. Реконтуриране на брадата – поставя се силикон в предната част на брадата. Може да се поставят различни филъри като хиалуронова киселина. Така провисналата кожа се изпъва.

Накрая се прилагат методи, чиято задача е да направят кожата на лицето по-стегната и по-прибрана. Те се извършват с помощта на апарати. Това е най-безболезненият начин. Първо се използва вакуум. Провисналата кожа и подкожната мазнина се подлага на въздействието на радиочестотата. Различните апарати имат различни възможности – моно, биполярни, полиполярни. Нагряването на тъканите се извършва до 45 градуса максимум. По този начин клетките се провокират да произвеждат нова съединителна тъкан – колаген, еластин.

Този метод е особено популярен в САЩ. Няма болка, няма хирургична намеса. Третира се кожата на цялото лице, а не само върху брадата. По този начин провисналата кожа са изпъва и се намества обратно на нейното биологично място.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *