ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Имате чупливи нокти и проблеми със съня? Виновни са надбъбречните жлези!

Надбъбречните жлези имат огромно влияние върху нашето тяло. Не винаги може да се предположи, че надбъбречните жлези са виновни за някои болести

надбъбречните жлези

Надбъбречните жлези са малки ендокринни жлези, които произвеждат хормони като стероиди, адреналин и норадреналин. Те помагат на тялото да се справи със стреса, и влияят върху на качеството на съня.

Надбъбречните жлези са един вид щит за организма в стресови ситуации. Когато тези органи са напълно здрави, и се справят добре с възложените им задачи, ние не чувстваме никаква умора или изтощение.

По принцип, надбъбречните жлези губят своята ефективност в случай, че дадено лице е подложено на редовен, дългосрочен стрес. Затова, в такива случаи е налице заболяване, известно като синдром на надбъбречната умора.

Основните признаци на неизправност на надбъбречните жлеза са: постоянна умора, раздразнителност, промяна в настроението, болки в тялото, хормонален дисбаланс, жажда за сладки и солени храни. Традиционната медицина предлага чай от сладник, за да се нормализира функцията на надбъбречните жлези.

Рецептата, която ви предлагаме, е на украинският лечител и билкар, известен като дядо Василий.

Дядо Василий е роден и израснал в село Хоруживка.

Василий Литвиненко започва да се интересува от билки още от най-ранна възраст. Целият му живот е посветен на тази дейност.

Майка ми почина от туберкулоза, когато бях много млад – казва дядо Васил. – Същото заболяване унищожи и малкия ми брат. Аз самият съм страдал от полиомиелит в детството си„.

Рецептата на дядо Василий за подобряване работата на надбъбречните жлези

  • 2 ч.л. корен от женско биле
    0,5 литра вода
    1 ч.л. сушени върхове от моркови /това са ‘тапите’ на морковите, там където започват листата/

Как се прави?

Коренът от женско биле се вари в продължение на 2-3 минути, охлажда се и течността се изсипва в стъклен буркан.

Завийте буркана с одеяло и оставете чая да се запари в продължение на 7-8 часа.

Прецедете инфузията с помощта на цедка.

Пийте по 100 мл. от инфузията 4 пъти на ден. Трябва да се отбележи, че продължителното използване на женско биле може да повиши кръвното налягане. За да се избегне това, разреждайте чая от женско биле с чай от върховете на морков. Той се прави като в една чаена чаша вряща вода се слага чаена лъжичка върхове от морков. Достатъчно е да разредите чая от женското биле с морковения чай.

Източник: nmed.org

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *