Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се отървем от неприятните стрии с натурални методи

 

Стрии се наричат видимите линии по повърхността на кожата. Най-често те се появяват в областта на корема, бедрата, гърдите и горната част на раменете.

Стрии се появяват най-често по време на бременността, но те може да се появят при внезапно наддаване или загуба на тегло, бърз растеж, при наследственост, стрес и промени във физическите условия.

Кожата се състои от три основни слоя: епидермис, дерма и подкожна тъкан. Стрии се образуват в дермата или средния слой на кожата, когато съединителната тъкан е „опъната“ отвъд нейната еластичност. Това се случва поради бързото разширяване или свиване на кожата.

При разтягането на кожата, нивата на колаген се нарушават и се образуват фини белези под най-горния слой на кожата. Първоначално белезите изглеждат розови или червени, но с течение на времето избледняват.

Съвременното общество налага нереалистични стандарти, което може да доведе до дискомфорт и неудобство в следствие появата на стрии. В случай, че искате те да избледнеят, заложете на тези натурални методи, които ще намалят появата на стрии и водят до тяхното избледняване.

стрии

  1. Рициново масло

Рициновото масло се използва при лечението на редица кожни проблеми като бръчки, старчески петна, бенки, тъмни петна, фини линии и пъпки, но е изключително ефективно, за да се справите с неприятните стрии.

  • Нанесете малко рициново масло върху засегнатите зони и нежно масажирайте, използвайки кръгови движения, в продължение на 5 до 10 минути. Увийте района с тънък, памучен плат. Загрейте мястото с помощта на бутилка с топла вода за най-малко половин час. Тази процедура се повтаря ежедневно в продължение на минимум един месец, за да даде положителни резултати.
  1. Алое вера

Алое вера е ефективно средство за лечение на много кожни проблеми. То има лечебни и успокояващи свойства, които могат да бъдат използвани, за да се отървете от досадните стрии. Има няколко начина да го прилагате:

  • Можете директно да втриете гел от алое вера върху засегнатата област и да оставите за 15 минути. След това изплакнете с хладка вода.
  • Направете смес с една четвърт чаша гел от алое вера, масло от 10 капсули витамин Е и масло от 5 капсули витамин А. Втрийте тази смес върху кожата, докато напълно се абсорбира. Повтаряйте процедурата ежедневно.
  1. Белтъци

Яйцата са богат източник на протеини. За лечението на стрии трябва да използвате само белтъците, които съдържат множество аминокиселини и протеини.

  • Разбийте белтъците на две яйца. Почистете засегнатата област и нанесете дебел слой от яйчения белтък с помощта на четка. Оставете белтъците да изсъхнат напълно и след това изплакнете областта със студена вода. Намажете с малко зехтин, за да задържите хидратацията на кожата. За да забележите резултат, повтаряйте процедурата ежедневно – в продължение на две седмици.
  1. Лимонов сок

Друг лесен начин за намаляване на стрии е употребата на лимонов сок. Лимоновият сок е естествена киселина, която помага лечението на стрии и други белези.

  • Нанесете лимонов сок върху засегнатата област, използвайки кръгови движения. Оставете в продължение на поне 10 минути преди да го изплакнете с топла вода.
  • Друг вариант е да смесите равни количества сок от краставица и лимонов сок и да нанесете сместа върху стриите.
  1. Захар

Натуралната бяла захар е един от най-добрите естествени средства, чрез които можем да се отървем от стрии по кожата. Може да я използвате като ексфолиант.

  • Смесете една супена лъжица захар с бадемово масло и няколко капки лимонов сок и приложете върху засегнатите участъци. Използвайте ежедневно, масажирайки внимателно в продължение на няколко минути. След месец ще забележите избледняване.
  1. Сок от картофи

Сокът от картофи съдържа витамини и минерали, които стимулират растежа и възстановяването на клетките на кожата.

  • Нарежете два картофа на дебели резени. Вземете едно от парчетата и втривайте нежно върху забележимите стрии. картофи на дебели резени. Уверете се, че течността обхваща засегнатата област. Оставете да изсъхне и изплакнете с хладка вода
  1. Люцерна

Листата на люцерната съдържат осем незаменими аминокиселини, които са добри за цялостното здраве на кожата. Те също са богати на протеини и витамини Е и К, който подхранват кожата.

  • Смесете смлени листа на люцерна с няколко капки масло от лайка до образуването на гладка паста. Масажирайте пастата в засегнатата област два до три пъти на ден. Повтаряйте всекидневно в продължение на няколко седмици и ще забележите голямо подобрение.
  1. Какаово масло

Какаовото масло е също много полезно при лечение на стрии. Като отличен естествен овлажнител, то подхранва кожата и дори може да намали появата на стрии

  • Прилагайте какаово масло върху засегнатата област, най-малко два пъти на ден в продължение на няколко месеца.
  • Направете смес от половин чаша какаово масло, една супена лъжица масло от пшеничен зародиш, две супени лъжици настърган пчелен восък, една супена лъжица масло от кайсиеви ядки и витамин Е. Загрейте тази смес, докато пчелният восък се стопи. Можете да съхранявате сместа в херметически затворена кутия в хладилника и я прилагайте върху засегнатите обасти по 2-3 пъти дневно. Тази смес ще направи кожата ви по-хидратирана и гладка.
  1. Зехтин

Зехтинът съдържа много хранителни вещества и антиоксиданти, които помагат за подобряването на различни кожни проблеми, включително стрии.

  • Масажирайте леко затоплен зехтин в засегнатата област на кожата. Това ще подобри кръвообращението и видимо ще заличи стриите. Постойте така за половин час, така че витамините A, D и E, намиращи се в маслото да се абсорбират от кожата.
  • Можете още да смесите зехтин с оцет и вода. Нансяйте сместа като нощен крем. Това ще запази кожата ви хидратирана и ще я ексфолира.

Не забравяйте, че най-доброто лечение е превенцията. Поддържането на оптимална хидратация на тялото ви ще предотврати появата на стрии, ще спомогне детоксикацията и ще възстанови еластичността на кожата ви. Тези естествени средства могат да помогнат за избледняването на неприятните стрии, но не могат да ги премахнат напълно.

източник: http://www.top10homeremedies.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *