ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Астма – натурални средства за облекчаване на симптомите

Астма е заболяване на белия дроб, което причинява затруднено дишане. Тя може да бъде остра или хронична. Пристъпите се появяват, когато има обструкция на въздушния поток през белите дробове.

астма

Точната причина за появата на астма не е известна, но тя може да бъде предизвикана от алергии, замърсяване на въздуха, респираторни инфекции, силна емоция, метеорологични условия, сулфити в храните и в следствие на употребата на някои медикаменти. Най-честите симптоми на астма включват кашлица, хрипове, задух и стягане в гърдите.

Има много медицински терапии за астма, но някои прости естествени средства също могат да помогнат за облекчаване на симптомите.

Ето най-важните алтернативни методи, които могат да повлияят симптомите. Не забравяйте, че е важно да се консултирате с лекар за диагноза и лечение.

  1. Джинджифил

Джинджифилът е добре известно, природно средство за лечение на различни заболявания, включително астма. Множество изследвания доказват, че употребата му може да помогне за намаляване на възпаленията на дихателните пътища. Някои от съединенията, съдържащи се в джинджифила увеличават ефекта на лекарствата при астма.

За да се възползвате от лечебните свойства на джинджифила:

  • Смесете равни количества сок от джинджифил, сок от нар и мед. Консумирайте една супена лъжица от тази смес два или три пъти на ден.
  • Смесете една супена лъжица смлян джинджифил в половин чаша вода и приемайте по една супена лъжица от сместа преди лягане.
  • Нарежете един сантиметър корен от джинджифил на малки парченца и го добавете към вряща вода. Оставете да се накисне за около 5 минути и пийте 1-2 пъти дневно.
  • За детоксикация на белите дробове смесете 1 супена лъжица сминдух, една чаена лъжица настърган джинджифил и мед. Приемайте сместа сутрин и вечер.
  1. Синапено масло

При астматичен пристъп, масажирайте се със синапено масло. Това може да помогне за изчистване на дихателните пътища и да се възстанови нормалното дишане.

– Загрейте малко синапено масло и камфор и втривайте върху гърдите и горната част на гърба. Правете по няколко пъти на ден, докато симптомите отшумят.

  1. Смокини

Хранителните свойства на смокините подпомагат здравето на дихателните пътища и помагат за отхрачването, което може да облекчи и симптомите на астма.

Измийте три сушени смокини и ги накиснете в чаша с вода за една нощ. На сутринта ги изяжте на празен стомах. Продължете лечението около месец.

  1. Чесън

Консумацията на чесън помага за пречистване на белите дробове и повлиява астма, в начален етап.

  • Сварете две или три скилидки чесън в една четвърт чаша мляко. Оставя се да се охлади до стайна температура и консумирайте.
  1. Кафе

Кофеинът може да помогне за контрол на пристъпите на астма, защото действа като бронходилататор. Горещото кафе подпомага отпускането и изчистването на дихателните пътища. Не пийте повече от три чаши дневно. В случай, че не обичате кафе, може да го заместите с горещ черен чай.

  1. Евкалиптово масло

Чистото евкалиптово масло е ефективно средство за лечение на астма и нейните симптоми. Евакалиптолът подпомага отхрачването и прочиства дихателните пътища.

  • Сложете няколко капки масло от евкалипт върху хартиена кърпа и я поставете на главата си, докато спите, за да усещате аромата.
  • Можете още да сложите два до три капки масло от евкалипт в тенджера с вряща вода и да вдишвате парата. Опитайте се да дишате дълбоко за по-бързи резултати.
  1. Мед

Медът е един от най-старите природни лекове за астма.

  • Смесете една чаена лъжичка мед в чаша с гореща вода и пийте на малки глътки – три пъти на ден.
  • Преди да си легнете, изяжте една чаена лъжичка мед с половин чаена лъжичка канела на прах. Това ще помогне за премахване на храчки от гърлото и ще облекчи съня ви.
  1. Лук

Лукът имат противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване свиването на дихателните пътища, причинено от астма. Също така, съдържанието на сяра в лука помага за ограничаване на възпаленията в белите дробове. За да се възползвате от лечебните свойства на лука, яжте суров или варен лук.

9. Хималайска сол
астма
Лула инхалатор с хималайска сол

Хималайската розова сол може естествено да облекчи някои от най-честите респираторни заболявания, като астма, подпомагайки изчистването на белите дробове и дишането.

  • Загрейте тенджера с гореща вода и сложете две супени лъжици чиста хималайска сол. Вдишвайте изпаренията. Правете процедурата ежедневно.
  • Друг по – лесен метод е използването на лула инхалатор с хималайска сол.

 

Допълнителни съвети:

Разберете какво отключва астматичните пристъпи и се опитайте да избягвате причинителите. Стойте далеч от алергени, дразнители и замърсители във въздуха и се пазете от респираторни инфекции.

Яжте билки и подправки като розмарин, градински чай, риган, джинджифил и куркума.

Яжте най-малко два пъти на седмица риба – сьомга, риба треска, скумрия, херинга.  Можете също така да приемате омега-3 под формата на хранителни добавки.

Включете повече пресни плодове и зеленчуци в диетата си. Хранителните вещества като магнезий, селен, бета-каротин и витамини С и Е могат да помогнат за подобряване на белодробната функция.

Избягвайте да ядете преработени и пакетирани храни с изкуствени хранителни добавки и консерванти. Химикалите могат да предизвикат астматични пристъпи.

Ограничете приема на мляко и млечни продукти, ако сте алергични към млечни протеини или имате непоносимост към лактоза. Тези, които не страдат от тези проблеми, обаче, може да приемат мляко, тъй като мазнините в него имат защитен ефект срещу симптомите на астма.

източник: top10homeremedies.com 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *