ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ИМУНОФАН спрей / IMUNOFAN spray

Съдържа имунофан, натриев хлорид, бензалкониев хлорид, глицин, натриев ЕДТА, дестилирана вода

Предназначение

ИМУНОФАН е нов продукт за подкрепа на имунната система в спрей-форма; предназначен е за впръскване в носа и устата. Предназначен за възрастни и деца над двегодишна възраст. Прилагането му оптимизира функциите на имунната система, като възстановява баланса на окислителни и регенеративни процеси, неутрализира въздействието на свободните радикали и негативите от токсични и лекарствени въздействия на клетъчно равнище. Активната съставка – имунофан, е синтетичен продукт, базиран на тимопоетина (пептиден хормон на тимусната жлеза).

Подходящ е като част от комплексна терапия при онкологични заболявания, усложнени херпес инфекции, токсоплазмоза, хронична бруцелоза, хепатит, токсикози, гнойни усложнения след тежки хирургични интервенции, холецистопанкреатит, септичен ендокардит, псориазис, ревматоиден артрит.

Как се приема

Опаковката ИМУНОФАН от 10 мл съдържа 40 стандартни дози от продукта. Впръскванията се правят веднъж или два пъти дневно – според лекарските препоръки. Техническите указания за прилагането препоръчват накрайникът да се натиска еднократно и докрай за всяка апликация; впръскването е в носа или в устата. След изчерпване на количеството се прави пауза от 2-4 седмици, отново след лекарска консултация.

Продуктът има три фази на действие. Ефектът от бързата база може да се почувства около три часа след прилагането и продължава два-три дни. През този етап се подобрява антиоксидантната защита, балансират се функциите на черния дроб и стойностите на холестерола в кръвта.

Средната фаза следва след първия етап и трае около 7-10 дни; започва балансиране на имунната система, стабилизират се защитните сили.

Бавната фаза идва след това и продължителността й може да е до четири месеца, при което се оптимизира формирането на имунни антитела (IgA).

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на продукта може да провокира в редки случаи алергични реакции от различен тип. Ако пациентът почувства необичайни симптоми, дори в лека форма, следва незабавно да направи медицинска консултация.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ИМУНОФАН не се прилага при симптоми, присъщи на алергичните реакции.

Продуктът е противопоказан при деца под двегодишна възраст. Прилагането при деца и подрастващи да става само под лекарски контрол.

Продуктът не е изследван достатъчно при бременни и кърмачки, затова в тези пациентски групи се препоръчва индивидуална преценка за възможния риск.

Взаимодействие с други медикаменти

Продуктът се комбинира без проблеми с други медикаменти, включително стероидни и нестероидни противовъзпалителни средства. Фармакологичната оценка за ИМУНОФАН е, че оптимизира терапевтичните ефекти от други лекарства.

Усреднена цена в аптеките – 120 лв за опаковка от 10 мл, 40 стандартни дози

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *