ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са 4-те най-големи заблуди за късогледството при децата

Късогледство е вид аномалия, намалена зрителна острота. В повечето случаи се коригира с очила или контактни лещи. Вижте 4-те най-големи заблуди за тоза заболяване:

1. Капките за очи могат да излекуват слабото зрение

При късогледство се развива нарушение на функцията на зрителния нерв. За да се възстанови, трябва нервът да се адаптира към различни зрителни режими.

Капките за очи не могат да постигнат подобен ефект. Те отпускат спазъма на мускула, който се получава поради миопията, „изключват“ го от работния процес. Но при спиране на употребата на капки късогледството може да прогресира по-бързо, предупреждават очните лекари.

късогледството при децата
Късогледството при децата се коригира с очила или контактни лещи

2. Специални упражнения могат да възстановят зрението

Препоръчваните методи за гимнастика на очите не могат да предотвратят развитието на късогледство, нито да изострят отново нарушеното зрение просто защото не влияят на механизмите, които го предизвикват.

С упражненията може да се намали умората и напрежението на очите, но не е възможно да се възстанови зрението или излекува патологията.

3. Носенето на очила е завинаги

При ниска степен на късогледство (до минус 3 диоптъра) очилата се предписват само за гледане надалеч и нямат лечебна функция. Ако детето се оправя във всекидневието без очила, не е необходимо да го карате да ги носи постоянно.

При силно късогледство и рязко отслабване на остротата на зрението малчуганът трябва да ходи с очила непрекъснато.

В повечето случаи, ако се спазват точно всички препоръки на офталмолога, има шанс нарушението в детска възраст да се коригира с времето и хлапето да се отърве от очилата.

4. Безполезно е да се опитвате да лекувате късогледство

При липса на мерки е възможно миопията да се увеличи с бурни темпове и да увреди сериозно зрението.

Когато детето е под лекарско наблюдение, този риск може да се избегне.

Допустимият ръст на късогледството по време на лечението е не повече от 0,5 диоптъра на година – тогава няма опасност очните дъна на детето да бъдат увредени.

Източници:excimerclinic.ru,prozrenie.ru

https://youtu.be/GY3ZSN7eZVw

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *