ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Фурнаджиев изтъква 12 причини за появата на шум в ушите

Уши, нос, гърло и отоневрология – болести, които лекуват тези дялове от медицината.  Шум в ушите – тинитус – причини за неговото възникване. Терапии и медикаментозно лечение. Причини за появата на шум в ушите – натрупана ушна кал, влязла вода в ухото. Появата на възпалителен процес, образуване на гной в средното ухо или в мембраната на тъпанчето. Събиране на течност в ушния канал. Наличие на чуждо тяло в ушния канал. Възпаление на синусите, травми на главата или на врата. Тумор в мозъка или на вестибуларните нерви. При изкривяване на челюстта вследствие на инсулт или друго заболяване. Заболявания на сърдечно-съдовата система.

Д-р Боримир Фурнаджиев гостува в предаването „О, здравей“ на  bitelevision.com и в Radio Binar. Д-р Фурнаджиев е специалист УНГ и отоневролог. Д-р Фурнаджиев е лекувал болното гърло на звезди като Джо Кокър и Алис Купър. Самият той е фронтмен на групата „Осем“.

шум в ушите
Д-р Фурнаджиев обяснява какво може да предизвика шум в ушите

Отоневрологията  е  междинна специалност между добре познатата УНГ и неврологията. Д-р Фурнаджиев има специализации при  проф. Атанас Кехайов. От тази полезна практика научава, че шумът в ушите е неприятен проблем, но може да бъде лекуван. Лечението на шум в ушите протича бавно във времето. Необходимо е да бъдат сменени няколко терапии и няколко медикамента, но винаги има успешен край.

Шум в ушите (тинитус) може да се прояви по различни причини. Някои от тях са безобидни и след отстраняване на дразнителя, шумът в ушите изчезва. Такава причина е натрупаната ушна кал в ушите. След като тя бъде почистена, човекът започва да чува по-добре и шумът отшумява. Друга причина е влязла вода по време на къпане или при плуване. Когато водата излезе, шумът утихва.

Сериозните проблеми, които причиняват шум в ушите са няколко. Появата на възпалителен процес, образуване на гной в средното ухо или в мембраната на тъпанчето. Събиране на течност в ушния канал. Наличие на чуждо тяло в ушния канал – нерядко се случва през лятото насекомо да влезе в ухото на човек и да предизвика различни видове дразнения, шум в ухото или дори болка.

Други съществени причини за появата на шум в ушите са: възпаление на синусите, травми на главата или на врата; тумор в мозъка или на вестибуларните нерви; при изкривяване на челюстта вследствие на инсулт или друго заболяване; при заболявания на сърдечно-съдовата система; при прием на някои видове медикаменти, към които пациентът изпитва непоносимост, също може да получи шум в ушите.

С напредване на възрастта се получават дегенеративни изменения в слуховия нерв. Затова много хора на стари години започват да се оплакват от различни видове шум в ушите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *