ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Масло от чаено дърво – за какво помага и как се използва?

Масло от чаено дърво може да се използва за редица здравословни проблеми. То е мощен антисептик, има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства

масло от чаено дърво

Масло от чаено дърво се използва като естествено средство за предотвратяване на инфекции, лечение на малки рани, изгаряния и мехури.

Преди да започнете да прилагате маслото, трябва да проверите каква е неговата концентрация. Например пет-процентов разтвор на чаено дърво е подходящ за лечение на акне, докато десет-процентен разтвор перфектно се справя с проблема на потните крака.

масло от чаено дърво

Трябва да се знае, че преди да започнете лечение с масло от чаено дърво е добре да се приложат няколко капки върху малък участък от кожата, за да се провери реакцията на организма към него. Ако има зачервяване на кожата или парене, маслото трябва да се разреди или да не се използва изобщо.

 

Седем рецепти с масло от чаено дърво – много приложения само в едно шишенце

 

1. При лечение на акне

масло от чаено дърво при лечение на акне

Използвайте масло s 5% концентрация. Смесете 5 части масло и 95 части вода. С този разтвор натърквайте пъпките сутрин и вечер.

 

2. Като антисептик

Маслото от чаено дърво ефективно лекува малки рани, възпаления, незначителни драскотини и обриви. За това лечение не е необходимо да се направи специален разтвор. Просто разтривайте няколко капки в засегнатата област. За тази процедура концентрацията на маслото трябва да е 5%.

 

3. При лечението на гъбички

масло от чаено дърво при лечение на гъбички

Нанесете 2-3 капки масло върху засегнатата от гъбички кожа или директно върху ноктите. С четка натъркайте повърхността на нокътя и под него. Тази процедура трябва да се прави 1 път на ден.

 

4. За здрава коса

В шампоана, който използвате, за да измиете косата си, сложете 5-процентно масло от чаено дърво. Достатъчно е да разбъркате шампоана с една чаена лъжичка масло. Този микс ще се отрази отлично на космените фоликули. Това е и най-ефективното срещу пърхот.

5. При ангина

Пригответе голяма тенджера или купа с 1 литър гореща вода. Добавете във водата 2-3 капки масло, сложете главата си над парата и покрийте с кърпа. Дълбоко дишайте в продължение на 5-10 минути. Още след първата процедура болките в гърлото ще намалеят. Този метод помага и за почистване на синусите.

 

6. За интимна хигиена

Използвайте масло с 10% концентрация. Направете пяна, от средството, с което се миете и добавете 5 капки от маслото.

Това масло е отлично средство и за един досаден проблем за много жени – млечницата. Смесете 5 капки масло и 1/2 ч.л. сода и след това разтворете сместа в 200 г топла преварена вода. Правете промивка в продължение на 1 седмица, два пъти на ден.

 

7. За лечение на херпес зостер

Нанесете масло от чаено дърво с 5% концентрация. Капнете 3-4 капки върху засегнатия участък от кожата. Правете тази процедура 2-3 пъти на ден. Най-добре е да се използва превръзка, за да не се изпари маслото.

В допълнение към потискането на инфекциозните процеси, маслото от чаено дърво има способността да стимулира имунната система и да увеличава защитните сили на организма.

Източник: mixednews.ru

Анти акне концентрат
АНТИ АКЙНЕ – концентрат с масло от чаено дърво + прополис

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *