ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Добринка Тотева-Горанова препоръчва хипнотерапията като метод за лечение

Хипноза – същност. Необходимост от прилагането на хипноза. Разликата между хипноза и хипнотерапия. Необходимост от провеждане на хипнотерапията. Специалисти, които могат да провеждат сеанси на хипноза и на хипнотерапия. Проблеми и заболявания, които могат да бъдат разрешени или излекувани с помощта на хипнотерапията.  Хора, които могат да се подложат на хипноза и на хипнотерапия. Рискове от провеждането на хипноза и на хипнотерапия.

В предаването „Щрихи от утрото“, в поредицата „Съвети от психолога“ на ТВ „Черно море“, гостува психотерапевтът Добринка Тотева-Горанова. Тя подлага млад мъж на хипноза в ефир. Дава ценни съвети при хипноза и при хипнотерапия.

хипнотерапията
Терапевтът Добринка Тотева – Горанова обяснява кога и как  се прилага хипнотерапията

Хипнозата е контролиран транс. Трансът е контролиран, защото се ръководи от психолога, който работи с човека, подложен на хипноза. Като изживяване, хипнозата е изключително приятна. Хипнозата може да бъде използвана като релакс или като хипнотерапия.

Хипнотерапията се използва за разрешаване на различни проблеми. Хипнотерапията позволява човек да върне своите мисли към предишни периоди от неговия живот. Там се откриват забравени или изтласкани проблеми, които на по-късен етап могат да причинят физически или емоционални смущения.

Изтласкването на някои неприятни моменти, спомени или други случки в подсъзнанието е защитна реакция на организма и на психиката. По тази причина на хипноза не трябва да се подлагат хората просто така, защото припомнянето на тези неприятни спомени може да причини по-голяма вреда.

хипнотерапия
Хипноза в студиото на „Щрихи от утрото“

Ние изпадаме в състояние на транс постоянно, но не си даваме сметка за него. Например, когато човек пътува в автобуса. Загледал се е в нещо или се е замислил за нещо. В един момент излиза от това състояние и с изненада установява, че вече е пристигнал на онази спирка, на която трябва да слезе.

Хипноза и хипнотерапия се прилагат от специалисти. Те могат да реагират адекватно, ако лицето изпадне в рисково състояние. Хипнозата не се препоръчва за хора, които страдат от ментални смущения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *