Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Трайков: Лекуваме ритъмните нарушения на сърцето с катетърна аблация

Сърце и сърдечно-съдова система. Ритъмните нарушения на сърцето – видове – предсърдни и камерни аритмии (тахикардии и брадикардии), предсърдно мъждене, предсърдно трептене. Електрофизиологични изследвания на сърцето. Катетърна аблация – нов и модерен метод за лечение на ритъмните нарушения на сърцето, който се прилага в болница „Токуда“, в София. Място на провеждане на лечението – ангиографска лаборатория.

Пред камерата д-р Васил Трайков коментира как се провежда лечение на ритъмните нарушения на сърцето.  Д-р Трайков е началник на отделението по „Електрофизиология“ при Клиниката по кардиология в болница „Токуда“.

 ритъмните нарушения на сърцето
Д-р Трайков обяснява, че ритъмните нарушения на сърцето могат да бъдат изцяло излекувани чрез катетърната аблация

Д-р Трайков обяснява, че  ритъмните нарушения на сърцето са предсърдните и камерни аритмии (тахикардии и брадикардии), предсърдното мъждене и предсърдно трептене. Днес в „Токуда“ прилагат най-модерното лечение на ритъмните нарушения на сърцето. Това е катетърна аблация. Този нов метод гарантира пълното излекуване на сърдечното  нарушение.

Пациентите с ритъмни нарушения на сърцето първо преминават през електрофизиологични изследвания. След това подлежат на последваща катетърна аблация. Процедурите се извършват в ангиографската лаборатория. Използват се катетри, които се поставят в тялото през  бедрените вени. Позиционират се в десните сърдечни кухини.

Поставените катетри позволяват да се извърши електрическа стимулация на сърцето с помощта на външен електрически стимулатор. Така се поставя точна диагноза на ритъмното или на проводното нарушение. Задачата на самата катетърна аблация е да намери  точното място в сърцето, което е свързано  с възникването и поддържането на аритмията. Пропуска се електрически ток със специална характеристика. Тъканите в болното място се нагряват и после губят своите електрически свойства. След това не участват повече в зараждане и в поддържане на съответното ритъмно нарушение на сърцето. Процедурата е безболезнена, защото се прави само с местна упойка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *