ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Щонова дава 9 полезни съвета при грип и грипна епидемия

Грип и грипна епидемия. Подсилване на имунната система с полезни природни средства за предпазване от грип. Прием на лекарствени препарати за предпазване от грип и като лечение при грипна епидемия. Симптоми, които показват, че един човек е болен от грип, а не от обикновена настинка. Полезни съвети при грип и по време на грипна епидемия.

В поредицата „Духът на здравето“ д-р Неделя Щонова  сподели важни съвети  за грип и грипна епидемия.

грип и грипна епидемия
Д-р Щонова дава полезни съвети при грип и грипна епидемия

На 25 декември 2016 г. Световната епидемична асоциация установи, че грипната епидемия за 2017 г. настъпва с около 20 дни по-рано. Студът, който ни обхвана през целия декември  и движението емигрантите са главните причини за грипа.

Появи се нов щам на грип, наречен „Болзано”.  За съжаление ние все още подценяваме грипа и грипните епидемии. Това е сериозно епидемологично заболяване. Трябва сериозно да се спазват указанията на лекарите.

Каква е разликата между сезонните настинки и сезонните инфекции на горните дихателни пътища и грипа? Сезонните настинки се развиват постепенно и могат да отшумят сами.  Минават много бързо, дори и без лечение. Грипът започва ударно и внезапно, а също така мутира бързо и лесно. Грипът се размножава и завзема много нови територии, разрушава мембраните на клетките и най-честото усложнение е пневмонията, но може да се стигне и до енцефалит.

В медицинските центрове се правят  бързи и експресни тестове, които показват дали човек има грип, или не и какъв е видът на грипа. Според резултатите от един такъв тест, лекарят назначава съответното подходящо лечение.  Ремантадин хидрохлорид е средство, което се изписва в начален стадий на грип или като профилактика от грипа, но вече някои вирусни щамове са развили резистентност към него и той не им влияе.  Най-новите медикаменти се наричат инхибитори – профилактичен дозов режим и лечебен дозов режим.

Правила и полезни съвети при грип и по време на грипна епидемия

1 – Болният да бъде изолиран в дома си, за да не разнася заразата.

2 – Да се носи маска и да се сменя на всеки 2-3 часа, защото се пълни с вируси, като е необходимо и болните, и здравите да носят.

3 – Цветът на урината – жълт и  блед цвят.  Интоксикираната урина става с цвят на бира и  предизвиква често уриниране.

4 – Да се пият много течности, включително и айран.

5 – Прием на витамините С и D.

6 – Всякакъв вид туршии, които не са стерилизирани и имат млечно-кисела ферментация (втасали туршии), зелев сок и кисело зеле са изключително полезни.

7 – Прием на билкови отвари и на чайове.

8 – Прием на клеева тинктура и всички видове пчелни продукти.

9 –  Всякакви храни, които подсилват имунната система (антигенно богати) – лимони, червено цвекло, зеленолистни зеленчуци, джинджифил, канела.

Ще ви бъде полезно да чуете коментара на д-р Щонова за грипа и грипната епидемия от видеото на Би Ти Ви   ТУК  >>>.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *