БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Алфонсо Агило: Човек, който не може да управлява своя характер, става жертва на зависимости

Възпитание на децата и осигуряване на тяхното здраве, според Алфонсо Агило. Оформяне на силен характер у децата като гаранция за физическа и емоционална стабилност. Качества като дисциплина, поемане на отговорност, възпитаване на способност за самостоятелно мислене и вземане на решения. Владеене на негативни емоции като гняв и песимизъм. Децата, които не са възпитани със силен и устойчив характер израстват емоционално нестабилни хора. Лесна податливост към зависимости – алкохол и дрога.

В поредицата „Духът на здравето“ д-р Щонова взема интервю от Алфонсо Агило. Алфонсо Агило е автор на 20 книги и много статии, свързани с възпитанието на децата. Участвал в създаването на образователни центрове в Испания. Автор е на книгата „Възпитание и характер“.

децата
Д-р Щонова представя теорията на Алфонсо Агило за децата

Всяка култура има различни ценности, на които възпитава своите деца. Китайските ценности са различни от европейските. Важно е родителите да научат своите деца да мислят сами. Сами да откриват своите ценности. Грешка е родителите да карат своите деца да мислят като тях.

Казват, че характерът е съдба. Най-важното е човек да си изгради такъв характер, че да харесва сам себе си. Природата и геномът дават много неща, те са постоянни и кодирани, завинаги са. Талантът, който не служи на другите е пропилян талант. Децата са различни и от тях трябва да се изисква по различен начин. Едни деца са будни, други са по-мудни. Най-важни са конкретните примери.

Важно е да се разказват силни фрагменти от семейната история, защото тези акценти мотивират децата в бъдеще. Дисциплината е изключително важна. Децата, чиито капризи са били задоволявани на момента стават разглезени, недисциплинирани и неблагодарни. Човек, който не е научен да управлява своя характер, става жертва на различни зависимости.

децата
Алфонсо Агило дава полезни съвети за всички родители

Родителското безсилие е често явление. Родителите гледат да дадат на своите деца онова, което те не са имали.
Постоянно задоволявани в детството, децата не могат да бъдат устойчиви към превратностите в живота. Семейните традиции са изключително важни – семейно кино в сряда, семеен обяд в събота, каране на колело в неделя.

Създаване на навици за справяне с трудностите. Родителите трябва да учат децата  да бъдат самостоятелни и закалени. Да контролират цикъла на песимизъм и гняв. Изграждането на един устойчив характер е много по-важно от тоталното усвояване на учебния материал.

Не можем да влияем върху генетичното наследство, а върху това как да го управляваме. Не е важно да се изисква прекалено много от децата, но и умереното изискване възпитава отговорност и характер.

децата
Д-р Щонова и Алфонсо Агило

Ще ви бъде интересно и поледно да чуете лично обясненията на Алфонсо Агило по Би Ти Ви  ТУК  >>>.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *