ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СЕДАКУР ФОРТЕ / SEDACUR FORTE

Съдържа сухи екстракти от валериана, хмел и листа на маточина като активни компоненти, както и етанол, метанол, вода, малтодекстрин, целулоза, коповидон; силициев диоксид, стеаринова киселина, талк, кармелоза натрий, карнаубски восък, пчелен восък, гликоза, царевично нишесте, захароза, оцветители

Предназначение

СЕДАКУР ФОРТЕ е композиция от натурални съставки, подходяща за овладяване на повишена нервна възбуда и леки разстройства на съня. Таблетките за перорален прием постигат успокояващ и сънотворен ефект.

Как се приема

СЕДАКУР ФОРТЕ е продукт на растителна основа с умерено действие, но въпреки това приемът му следва да бъде препоръчан от лекар. Дневната доза и продължителността на терапията са в зависимост от характера на здравословния проблем, възрастта и общото състояние на пациента. Най-често лекуващият препоръчва за деца над 12 години и възрастни два или три приема дневно, по 1-2 таблетки за прием. Максималната дневна доза е 6 таблетки.

Таблетките се приемат с малко вода сутрин и вечер или при възможност – сутрин, на обяд и вечер. За подобряване на съня вечерната доза е от две таблетки един час преди лягане.

При неволно предозиране са възможни странични ефекти, дължащи се на валериановия компонент от типа на тремор, разширяване на зениците и зрителни смущения, тежест в гърдите, умора. При подобни симптоми потърсете медицинска помощ.

Направете допълнителна консултация за лечението си, ако терапията със СЕДАКУР ФОРТЕ не постигне очакваната промяна в рамките на две седмици.

Възможни нежелани ефекти

СЕДАКУР ФОРТЕ може да е причина за реакции на свръхчувствителност.

Има данни за последвали стомашно-чревни смущения от типа на дразнене, болки, газове.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СЕДАКУР ФОРТЕ не се прилага при свръхчувствителност към активно или помощно вещество в състава на продукта.

Продуктът не е подходящ за пациенти с вродена непоносимост към различни видове захари.

Не използвайте при деца под 12-годишна възраст!

Не се препоръчва за бременни и кърмачки.

Не шофирайте, ако седативният ефект от приема на продукта е прекалено силно изразен.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на СЕДАКУР ФОРТЕ с други медикаменти следва да се обсъди предварително със специалист. При съвместяване с други седативи се очаква усилване на основния ефект.

_

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за опаковка от 50 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *