Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ГАСТРОЦИД / GASTROCID

Съдържа омепразол, захарни сфери (царевично нишесте, захароза и вода), съполимер на метакрилова киселина-етилакрилат, хипромелоза, талк, манитол, макрогол 6000, титанов диоксид, полисорбат 80, динатриев фосфат, натриев лаурилсулфат, желатин, оцветители

Предназначение

ГАСТРОЦИД се препоръчва при проявена симптоматика на рефлукс – стомашни киселини, болки зад гръдната кост и в стомашната област. Този лекарствен продукт е от типа инхибитори на протонната помпа, които потискат продукцията на киселина като съставка на стомашните сокове. Прилага се при профилактика и лечение на гастрит, язва и гастроезофагеален рефлукс. При гастроезофагеалния рефлукс част от стомашните сокове се връщат с част от стомашното съдържимо към хранопровода; киселинното въздействие върху лигавицата му е причина за болките в гърдите и киселия вкус в устата. Ако такива епизоди се случват често и липсва адекватна терапия, лигавицата на хранопровода може да се увреди тежко.

В много случаи причина за подобни прояви е продължителният прием на някои медикаменти. Прилагането на ГАСТРОЦИД нормализира киселинната продукция и неутрализира описаната симптоматика.

Как се приема

Капсулите ГАСТРОЦИД трябва да се приемат най-малко 2-3 последователни дни, за да се почувства подобряване на симптоматиката. Приемът следва да се консултира с лекар. Обичайната доза е една капсула от 20 мг или 2х10 веднъж на ден, сутрин. Ако терапията не постигне положителен резултат в рамките на две седмици, следва да се направи консултация с лекар за допълнителни изследвания.

Лекарството се взема на гладно, с вода. Капсулите трябва да се погълнат цели, без да се дъвчат. Ако по някаква причина това не е възможно, съдържанието на една капсула се изсипва в лъжица сок и се изпива веднага. Определената дневна доза не бива да се превишава; при неволно предозиране потърсете медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ГАСТРОЦИД може да причини тежки алергични реакции като зачервяване и обриви, поява на мехури и лющене на кожата, отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане, преглъщане и говор, прилошаване. Съобщавано е за отклонения във функциите на черния дроб, последвани от пожълтяване на склерите и кожата, потъмняване на урината, постоянна умора.

Сред често проявяваните странични ефекти са болки в стомаха, газове, запек или диария, гадене и повръщане. Има информация и за главоболие, отоци на крайниците, световъртеж, безсъние, усещания от рода на изтръпване и мравучкане. Споменава се и чупливост на кости. В редки случаи се констатират отклонения от рода на депресия, промени в кръвната картина – намален брой бели кръвни клетки и тромбоцити, отклонения във функциите на бъбреците, сухота в устата, възпаление на устната лигавица, гъбични инфекции, косопад – алопеция, болки в мускули и стави, агресивно поведение и халюцинации. Коментират се и случаи с магнезиев и имунен дефицит.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ГАСТРОЦИД не се използва при алергия към някоя от съставките на лекарствения продукт.

Приемът следва да се прекрати, ако причинява болки в стомаха, влошено храносмилане, безпричинно отслабване, повръщане – храна или храна с примеси от кръв, тежка диария, изпражнения с черен цвят.

Продуктът не е подходящ за хора, преживели тежки стомашно-чревни операции, язва или страдат в продължение на около месец от тежки храносмилателни смущения.

Да не се прилага при болни от хепатит, хора с чернодробни увреждания, пациенти над 55-годишна възраст.

Бременни и кърмачки използват продукта само по лекарска препоръка.

Ако приемът на продукта причинява смущения от рода на замайване или зрителни смущения, следва да се избягва шофиране и работа с тежки машини.

Деца и подрастващи под 18 години да не приемат продукта, ако това не е препоръчано от лекар и при спазване на индивидуално определен режим.

Взаимодействие с други медикаменти

ГАСТРОЦИД не се приема едновременно с клопидогрел – за предотвратяване на тромби в следоперативен период, както и с някои медикаменти за болни от СПИН. Възможни са взаимодействия с медикаменти против гъбични инфекции, за лечение на сърдечни заболявания, мускулни релаксанти, противоепилептични, антикоагуланти, за лечение на туберкулоза, за трансплантирани пациенти, съдържащите жълт кантарион.

______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 14 капсули по 20 мг           

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *