Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Видеоблогъри разбиха на пух и прах мита за естествената храна

Естествената храна – мит, който прави богати много хора по света и заблуждава още повече наивници

естествената храна
Видеоблогъри разбиха на пух и прах мита за естествената храна

Естествената храна не е естествена дори и сами да я отгледате.

Днес много компании правят милиони от продукти, които те наричат ​​екологични. Но в действителност всички храни, които ние използваме, в различна степен, съдържат химикали. Например, в бананите има повече химикали, отколкото в някои сладкиши. Много проучвания показват, че количеството химикали, не само тяхното присъствие често предизвика сериозни здравословни проблеми.

Естествените продукти – мит или реалност

„Всичко около нас е съставенo от химически вещества – водата, която пием, и най-вече въздуха, който дишаме,“ – казват видеоблогърите Митчел Мофит и Грегъри Браун. Разбира се, с това твърдение те не откриват Америка, но пък припомнят нещо, които повечето от нас забравят, от време на време.

Митчел Мофит и Грегъри Браун
Митчел Мофит и Грегъри Браун

В действителност, водата е химическо съединение. Във всеки продукт има химикали. Но дори и ако някои от тях са безвредни, в големи количества, те могат да бъдат опасни за човешкото здраве.

Например, семената от ябълката. Голямо количество семчици от ябълка са толкова токсични, колкото например натриевия тиопентал, който се използва за инжекциите, които умъртвяват осъдените на смърт. Натриевия тиопентал става токсичен и опасен, когато е в доза от около 1000 мг на килограм. Но ябълките не водят до смърт, защото те съдържат много малка доза от химикала. Дори и от време на време да сдъвквате някоя семка, това не означава, че ще умрете.

Селектиран банан

Почти всичко, което ни заобикаля, е отрова в големи дози.

Митчел Мофит и Грегъри Браун дават пример с пъпешите и царевицата. Тези продукти са силно изменени от човека. Преди те са изглеждали доста по-различно. Затова те не могат да бъдат наречени естествени в традиционния смисъл на думата. И още един пример – дивият, непроменен от човека банан има семки, а естественият патладжан не е по-голям от среден домат.

Естествен патладжан

Това не означава, че тези храни не могат да се ядат, и че те са опасни за здравето

Този факт само идва да покаже, че човек не може да се разделя на храната само на естествена храна и храна, пълна с химикали.

Див банан

Видеоблогърите обобщават, че продукти без химикали – това е само мит. Затова не вярвайте много на онова, което ви предлагат в магазина като естествен био продукт. Натурална е само храната в джунглата, но за съжаление никой защитник на здравословното хранене и на естествените храни не иска да отиде да живее там.

Източник: www.huffingtonpost.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *