Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АЦЕТИЗАЛ КАРДИО / ACETYSAL CARDIO

Съдържа ацетилсалицилова киселина, микрокристална целулоза, царевично нишесте, салициев диоксид, стеаринова киселина, етил акрилат, полисорбат 80, натриев лаурилсулфат, триетил цитрат, талк

Предназначение

АЦЕТИЗАЛ КАРДИО е ефективно средство за намаляване на риска от образуване на съсиреци в кръвоносните съдове. Като антитромбицитно средство той се прилага при пациенти с проблеми на сърдечно-съдовата система (стенокардия), за предотвратяване на инсулти и сърдечни пристъпи.

Продуктът се използва като съставна част от постоперативна терапия след хирургични интервенции. Той не е подходящ при необходимост от спешни мерки; основното му приложение е в профилактичните дейности.

Как се прилага

Приемът на АЦЕТИЗАЛ КАРДИО се съобразява със здравословния проблем и възрастта на пациента. Пациенти в старческа възраст могат да вземат лекарството по лекарска препоръка и при периодичен контрол заради повишен риск от проява на странични ефекти.

При профилактични програми срещу сърдечен пристъп или стенокардия приемът е 75 до 160 мг дневно, взети наведнъж; същата доза се дава при постоперативна терапия – след сърдечни операции, за да се предотврати образуването на тромби;

При профилактика на инсулт приемът също е веднъж дневно, но дозата може да достигне до 325 мг.

Таблетките се поглъщат цели, с достатъчно вода. Не бива да се чупят, дъвчат или стриват, за да се съхрани стомашно устойчивото покритие.

Възможни странични ефекти

Терапията с този продукт може да провокира алергични реакции, изразяващи се в обриви, подуване на лицето и устните, затруднено дишане и преглъщане. Възможно е обривът да се усложни с появата на мехури, лющене на кожата и повишена температура, с болки в ставите.

В отделни случаи лекарството причинява вътрешни кръвоизливи, за които се съди по появата на кръв в храчки или повърнато стомашно съдържание, както и в урината.

Има информация за стомашен дискомфорт, гадене и повръщане, белодробни спазми, възпаление на кръвоносни съдове.

Съобщавано е също за чернодробни и бъбречни усложнения, главоболие, замайване, шум в ушите, проблеми със слуха, забавено кръвосъсирване.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЦЕТИЗАЛ КАРДИО не се взема при алергия към един или повече от компонентите на продукта. Правилото се отнася и за случаите на алергия към нестероидни противовъзпалителни и салицилати.

Медикаментът не се използва за лечение на деца и подрастващи под 16-годишна възраст.

Не вземайте през последните три месеца на бременността и при кърмене. По изключение и под лекарски контрол се допуска краткосрочен прием при дневни дози до 100 мг.

Не се прилага при бъбречни и чернодробни страдания в напреднал стадий, при язва или склонност към вътрешни кръвоизливи, при преживян инсулт, при отоци и астматични пристъпи.

Паралелният прием с алкохол увеличава риска от продължително кървене.

Взаимодействие с други медикаменти

Консултирайте се с лекар за всяко съвместяване с друг медикамент, което се налага по някаква причина.

АЦЕТИЗАЛ КАРДИО е несъвместим с метотрексат в дневни дози над 15 мг.

__

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 100 таблетки по 100 мг, или 5.50 лв за 100 таблетки от 75 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *