ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЦИКЛОДИНОН / CYCLODYNON

Съдържа екстракт от плодове на Аврамово дърво (витекс), етанол, повидон, силициев диоксид, картофено нишесте, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, талк, макрогол, оцветители

Предназначение

ЦИКЛОДИНОН е препарат на растителна основа, чийто прием неутрализира някои леки смущения на менструалния цикъл. Действа като растителен хормон, помага при напрежение в гърдите и при проявени други симптоми на предменструален синдром.

Как се приема

ЦИКЛОДИНОН може да се взема без лекарско предписание, но за предпочитане е преди прием да се направи консултация със специалист.

Стандартната доза е една таблетка дневно; поглъща се цяла, без да се стрива или сдъвква, с достатъчно течност. Приемът не е свързан с храненията. Препоръчва се приемът да става по едно и също време в рамките на деня.

Не вземайте двойна доза, ако пропуснете прием. ЦИКЛОДИНОН трябва да се приема непрекъснато в продължение на три месеца, за да има траен ефект. Продуктът се взема и по време на месечния цикъл.

Възможни странични ефекти

Терапията с ЦИКЛОДИНОН може да причини странични ефекти като стомашен дискомфорт, болки ниско в корема, гадене. Съобщавано е също за главоболие, сърбеж, обриви и уртикария. Прояви от рода на оток на лицето, затруднено дишане, проблеми с преглъщането и говора.

Има информация за отделни случаи с объркване, халюцинации, превъзбуда. При проява на подобни симптоми приемът се прекратява; необходима е консултация с медицинско лице. Ако интензивността на страничните ефекти нараства, незабавно се свържете с лекар.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този лекарствен продукт не се приема при алергия към основния компонент или към някоя от допълнителните съставки.

Продуктът е противопоказан при карцином на млечната жлеза или тумор на хипофизата.

Не използвайте в етапа на кърмене.

ЦИКЛОДИНОН не се препоръчва при проявена непоносимост към захари.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на ЦИКЛОДИНОН трябва да бъде съобразен с терапевтични планове, включващи и други лекарствени средства. Възможно е взаимно повлияване с промяна на обичайния ефект.

_________

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 30 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *