Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дръжте под контрол нивата на пикочната киселина с тези ефективни рецепти

Пикочната киселина е основен продукт, който се получава от разграждането на пурини в тялото. Част от нея се синтезира в черния дроб

пикочната киселина

Пикочната киселина се изхвърля с помощта на бъбреците.

Притесняват ли ви болки в ставите? Или сте забелязали, че ставите на пръстите ви са възпалени? Това е аларма на тялото, която има за цел да ви извести, че най-вероятно са налице повишени нива на пикочна киселина.

В този случай, в допълнение към задължителните препоръки на лекаря, трябва да обърнете внимание и на диетата. Днес редакция на lekuva.net разказва за полезни продукти, които ще помогнат за намаляване на нивото на пикочната киселина в организма.

Как да се намали нивото на пикочната киселина?

1. Артишок

Артишокът има диуретични свойства, които ще улеснят изчистването на организма от токсини.

Този зеленчук съдържа голямо количество полезни минерали и антиоксиданти. За да не се губят полезните му свойства е необходимо да се приготвя правилно: варете артишока 20-45 минути в дълбок съд с отворен капак.

Ако венчелистчетата лесно се отделят от сърцевината на зеленчука, това означава, че той е готов за употреба. Най-вкусна и полезна част е сърцевината на артишока.

2. Лук

Лукът също е голям съюзник в борбата за изчистването на пикочната киселина. Продължителната употреба на този зеленчук може да намали нивата на пикочната киселина в организма. За да направите това, вие трябва да вземете две средни глави лук, да ги обелете и след това да ги нарежете наполовина, или както ви е удобно.

След това ги сварете в 1.5 литра вода, докато омекнат. Полученият бульон трябва да се налее в бутилка и да се добави сока на половин лимон. Пийте тази напитка през целия ден.

3. Тиква

И тиквата, като артишока, има силни и доказани диуретични свойства.
Тиквата помага да се отървете от токсините и други вредни вещества, които се натрупват в организма. Може да преяждате с варена или печена тиква – това ще се отрази добре на цялото ви тяло. Само не бива да добавяте нищо друго, освен канела, мед и орехи. Тиквата със захар не е лекарство, а десерт.

4. Целина

Този зеленчук помага да се нормализира кръвното и естествения рН-баланс. Целина може да се консумира в суров вид, а на финала – да се приготви на пара с други зеленчуци.

5. Моркови

Пикочната киселина няма да бъде ваш проблем ако редовно пиете сок от моркови. Сокът от моркови може да комбинирате със сок от целина и зелени ябълки.

Както казахме още в началото – обърнете внимание на диетата. Ето кои храни увеличават нивата на пикочната киселина в организма: пушена наденица, червено месо, карантии, безалкохолни напитки и хлебни изделия.

Погрижете се за здравето на хората, които обичате! Не забравяйте да споделите тази полезна статия в социалните мрежи.

Източник: pohudet.info

Изглед на опаковката на продукта Артромин
АРТРОМИН – чешкото чудо за ставите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *