ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тази зима най-прекрасната кожа ще е вашата! Вижте тези ТОП съвети!

С есента казваме сбогом на бронзовата кожа и грима в свежи разцветки – липсата на светлина и студеното време през зимния сезон карат кожата да изглежда по-вяла. За да съхраните красотата и свежия си вид, е важно да почиствате кожата добре и да й подарявате релаксиращ масаж.

най-прекрасната кожа
ТОП съвети за прекрасна кожа

Щадящо почистване

Дори и най-хубавата кожа страда от неприятните запушени пори, които се нуждаят от своевременно почистване. За целта използвайте гомаж, скрабове и гелове, които ще ви помогнат да премахнете мъртвите клетки и да отпушите порите. Третирането с тях е благоприятно, защото не травмират кожата.

В резултат тя става по-гладка, свежа и обновена. В повърхностния слой на кожата се подобрява микроциркулацията и възприемчивостта на кожата към козметиката. Честотата на почистването зависи от типа й: при комбинирана и мазна кожа можете да прибягвате до него 3 пъти седмично, при суха и нормална – не повече от 1-2 пъти в седмицата.

Как да го направите? Започнете с парна баня или компрес с топла кърпа, за да разширите порите. След това използвайте готова маска, за да направите гомаж на кожата. Измийте с хладка вода, след като го държите няколко минути на лицето. Накрая сложете студен компрес със зелен чай, за да се свият порите – натопете няколко слоя марля в студения чай и го положете на почистеното лице за 10-15 минути. Друг метод е да обтриете лицето с бучка лед.

Интересна алтернатива

Можете и сами да си направите почистваща маска. Най-простият начин е, като намажете лицето с кисело мляко с по-висока масленост или сметана. Оставете да изсъхне. След това се измийте с хладка вода. Тази маска не само ще премахне мъртвите клетки, но и ще съхрани естествената киселинна среда на повърхностния слой на кожата, пише „Журнал“. Друг гомаж, който й влияе добре, ще получите, като в миксер разбиете половин нар със 100 г овесени ядки, 2 супени лъжици мед и 2 супени лъжици зехтин.

Нанесете на лицето за 2-3 минути и масажирайте. След това измийте с хладка вода. Добре е да правите пилинга вечер, след което да нанесете подхранващ крем.

Активен релакс

Мускулите на лицето са постоянно напрегнати и за да се отпуснат, не са достатъчни само потупванията с пръсти, докато нанасяте крема. Можете да върнете тонуса на кожата, свежия си вид и да удвоите свойствата на вашата козметика с всекидневен лифтинг масаж.

С какво да започнете? Почистете лицето с тоник или термална вода. Наложете топъл компрес, за да разширите порите и кръвоносните съдове – това ще помогне на хранителните вещества в крема лесно да попият в кожата. Нанесете лек крем и започнете масажа.

Как да го направите? Първо активирайте зоната около очите. Намерете точката във вътрешния край на окото под веждата и я масажирайте. Леко преместете палеца оттам по посока на ухото. Тази техника помага да се заздрави кожата около очите.

След това от средата на челото с леки движения придвижвайте пръстите си към слепоочието. Движенията трябва да са леки и кръгообразни. Продължете към ушите.

Накрая активирайте точката под носа, като продължите приглаждащите движения към ъгълчетата на устата. После – под устните, към средата на брадичката.

Не забравяйте за шията. Тук масажът се прави от деколтето към брадичката, отдолу нагоре с леки приглаждания. Второто движение е от ушите – движете пръстите си надолу към раменете.

Важно. Масажът трябва да продължава от 5 до 10 минути на ден. Най-добре го правете вечер, когато нанасяте серум или нощен крем.

Не разтягайте кожата. Движенията ви трябва да бъдат леки и деликатни.

Задължителната хигиена

– Преди да нанасяте крем, серум или друг продукт върху лицето си, измийте ръцете си, за да не инфектирате почистената кожа.

– Ако от тубичката е излязъл повече продукт, не се опитвайте да го върнете отново вътре. Ще нарушите стерилността на крема.

– След като използвате крема, плътно затворете капачката. Окисляването намалява качеството на козметиката. Пазете я на тъмно и хладно място, но не в хладилника. Оптималната температура е около 20 градуса.

– При попадане на крем в очите, изплакнете ги с топла вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *